wifi - nesutále odpojování

Router je pripojený k hlavnímu PC a já se pomocí toho pripojuji na net na svém notebooku. Kdyz se k dané síti pripojím..net bezí asi 2 minuty a najednou nejde (jakmile zadám jakoukoliv stránku, čekám asi minutu a pak to napíše adresa nenalezena, přitom když se podívám na bezdrátové síte, jsem stále k oné síti pripojen)

Mám - Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN

Nemůže to být např. slabým signálem? Mám jen 2 "čárky".

Obrázek uživatele tatik

Začal bych tím, že bych se podíval, jestli není nějaký "zvýšený provoz" na internetu. Neodesílá/nepřijímá se moc paketů?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ohledně tech paketů.....za 5 min připojení se jich přijalo 2 656 a odeslalo 2 462. Když obnovím stránku (F5) se přičte cca 250.

Obrázek uživatele Honza

Máte 2 čárky z kolika ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

2 čárky z 5....někdy se objeví dokonce jen jedna.

Obrázek uživatele Jones
[34132] RE:

Hm taaakze:

- jaky operacni system? Az budes psat z kolika carek pridej take komunikacni rychlost wifi na kterou v tu chvili jede.

- net ti na notebooku driv sel a ted se to rozbilo nebo si to prvne pripojil a nejde to?

Zatim zkus jeste tohle.

Vem notebook do mistnosti s routerem a pripoj se tam. Signal bys mel mit naplno cili by ti net jit mel pokud neni chyba v tvem notebooku.

Dej vedet az to zkusis.

Obrázek uživatele tatik

ad pakety : předpokládám, že jste během těch 5-ti minut nedělal. Chce to vysledovat v delší době, třeba půlhodiny. Například, když budete obědvat. Počet paketů při obnově stránky je zkreslenéčíslo. Záleží, jako stránku refreshujete.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Měl jsem to vyzkoušet hned ale nechtěl jsem si to připustit. Vypadá to že je to tím signálem. Jsem v místnosti se signálem 35% a jakmile vstoupím do jiné kde mám signál už 58% internet jde bez problému.

Nejdte to nějak zařídit abych měl podobný signál i v místnsoti č.1 ? Jestli třeba není nějáký software na zvýšení signálu.

Obrázek uživatele tatik

V posledním čísle (8/09) časopisu zabývající je VT a IT byla popsána úprava antény, která měla směrový charakter = na jedné straně (před) se dosah zvýšil, na druhé (za) ale snížil.
Nebo si pořídit jiný router.

Obrázek uživatele Jones
[34136] RE:

Samozrejme je cesta jak signalu pomoct. Jednou zminenou je uprava anteny. To bych videl jako posledni moznost.

Takze vyzkousejte nasledujici postup.

1) Projdete nastaveni routeru (sekci Wifi a Wifi advanced settings zda nekde neni regulace sily vysilani pripadne ze je nastavena na 100%)

2) Pendrek (mala antenka co je obvykle u routeru vysilaci vykon 2dcb.) ma nejlepsi vysilaci charakteristiku kolno na svoji osu. Tudiz pokud chces aby se signal lepe siril vodorovne anteku postavis hezky svisle. Pokud chces mit lepsi signal v patre antenku skolpis vodorovne.

3) V objektu se signal siri prevazne odrazem. Tudiz pokud ti to kabel od routeru dovoluje zkus ho posunout na jine misto. Pricemz je lepsi pokud signal prochazi zdi /strope aby pomyslna spojnice AP - PC vedla nejlepe kolmo pres zed/strop. Pokud neni spojnice kolma ale prostupuje prekazku sikmo nema potom pro signal bezna 450mm silna ale napr. 1m silna. (tady by se asi hodil obrazek :) )

4) Pripojte se na router a proskenujte okoli. Dostanete seznam siti v dosahu, vypis jejich signalu a kanal na kterem vysilaji. Pro 2,4 je to v cz 13 kanalu od frekvence 2412 - 2472 (resp. 1-13 kanal). Bohuzel nelze pouzit vsechny kanaly nebot frejkvence blizko sebe se rusi. S uspechem lze tedy pouzit kanaly 1-5-9-13 nebot zarusuneni zasahuje plus minu 3 kanaly. Tak to by byla trocha teori a ted co stim. Ve vypisu siti (obykle Site survey) je potreba najit diru pro kanal, ktery bys mohl pouzit. Tedy takovy kanal na kterem bud nikdo nevysila nebo alespon velice slabym signalem a v jehoz okolnich kanalech take nikdo kolem silne nevysila.
Pokud kolem zadne dalsi site nejsou je jedno jaky kanal nastavis.

4) Podivej se v nastaveni routeru po hodnote RST a nastav ji na 300.

5) Predpokladam ze Wifi pouzivate pouze pro pripojeni k netu. Tudiz muzete pouzit jeste jedno nastaveni. Na routeru nastavte napevno rychlost wifi napr. na 18Mbit. (v nastaveni byva nekolik kroku) Snizeni rychlosti v pripade slabsiho signalu pomuze stabilite spojeni a beznou rychlost pripojeni v CR ani zdaleka nezpomali.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.