wifi jede jen někdy

Zdravím

Obracím se na vás s radou.Někdy okolo 1.9 jsem odpoledne zaskočil na internet a co se nestalo,internet se začet strašně lagovat a nevěděl jsem co s tím.Řekl jsem si, no budíž tak zejtra se to vrátí do normálu a nechal to.Ale druhý den znovu a znovu až do dneška.Prostě jde o to že namísto rychlost dané poskytopvatelem 2048 přes wifi,pásmo 2.4Ghz prostě tak nejede.Normálně stahuju 250Kb/s ale teď rychlosti 12Kb/s-70Kb/s a upload je stejně tak pomalý.Přikládám testy z měření a to je nejpodivnější,rychlost se ukazuje býti v normálu ale není to pravdivé.A taky je tu problém a to že připojení se zpomalý třeba od 15:00 a nejde to jak má asi do 23:00 večer.Tak to už vážně nechápu.Dělal jsem testy na breberky a jiné věci a co jsem našel vymázl.Mám Avasta.Zde testy:http://uloz.to/779117/pomalé wifi.bmp a ještě tady:http://uloz.to/779131/pomalé wifi-download.bmp a tady:http://uloz.to/779144/pomalé wifi-upload.bmp.Z obrázku se zdá jako by si upload vyměnil rychlost z downloadem, no nevím Podotýkám že se nacházím v Libereckém kraji a to konkrétně na vesnici a internet mám od A-netu a před skoro měsícem vše jelo jak má ale poskytovatel teď nějak odmítá komunikovat, znáte to.
Prosím poraďte

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkusil jste propojit PC s routerem pomocí kabelu?

Obrázek uživatele tatik

Havěť může zůstat pro antivir neodhalitelná. Zkuste i jiné programy. Podívejte se na přenesená dat.
Další příčinou, čemuž nasvědčuje i zpomalení rychlosti v určitou dobu, je prostě problém u poskytovatele. Jednoduše řečeno, má malou průchodnost linek.

Obrázek uživatele Joeman

Jde o to že mám spojený router a pc kabelem a zkusím tedy ještě jiný Antivir jak radí kolega.

Obrázek uživatele Joeman

A přikládám ještě pingovitost: http://uloz.to/779268/ping.bmp

Obrázek uživatele TheALuminium

No ping je dobrý, tak snad ta havěť. Tatik snad už více poradí :???:

Obrázek uživatele Joeman

Tak koukejte co mě ty parchanti napsaly:
Dobrý den, problém může být způsoben větší agregací ve večerních hodinách, ( když začne stahovat více uživatelů najdnou), Protože rychlé načítání stránek je upřednostněno před velkým stahováním , tak tam připadná agregace není téměř poznat. Proto když chcete staovat větší objemi dat tak je dobré využít ranní, nebo noční hodiny nikoliv večerní.
Tím asi chtějí říct internet už vám půjde pořád pomalu nebo co?To bych se na to vy.. ne a přešel ke konkurenci co myslíte?

Obrázek uživatele Honza

Záleží jakou agregaci poskytují, každopádně to, co napsaly je celkem zavádějící... o konkurenci bych se v případě nezlepšení začal zajímat.

Obrázek uživatele Joeman

Děkuji a mohu se zepta co přesně agregace znamená,je to něco jako rychlost té wifi sítě?A jak mám zjistit jakou agregaci poskytují a jestly je vůbec zákonné takovéto omezování?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Joeman wrote:
Děkuji a mohu se zepta co přesně agregace znamená,je to něco jako rychlost té wifi sítě?A jak mám zjistit jakou agregaci poskytují a jestly je vůbec zákonné takovéto omezování?

Agregace je rozdělení připojení mezi uživatele. Zjistíte jí u poskytovatele. A zákonné to nejspíš je, protože to má většina uživatelů.

Obrázek uživatele tatik

To je to, co jsem Vám psal o několik příspěvků výše. Agregace je zcela legální, má jí O2, má ji můj lokální poskytovatel, měl ji i můj předcházející poskytovatel. Problematika rychlosti připojení přesahuje možnosti této diskuze, nebo by musela být velmi obsáhlá.
1. Pokud by jste chtěl linku bez agregace, stála by neúměrně mnoho.
2. Je otázkou, jak je agregace velká. Čím větší, tím horší.
3. Můžete mít prostě smůlu, že na "Vašem" káblu jsou notoričtí stahovači a průchodnost linky je naplněna.
4. Otázkou je i to, jakou máte rychlost.
5. Problém může být i v konstrukci sítě poskytovatele. Chybné zapojení prvků může vést ke snížení průchodnosti. Na vině může být i vadný HW v rozvodech poskytovatele.
6. Můžete mít i na lince i ty, co mají z PC roboty. To by měl ale říct poskytovatel, že je zde problém s objemem stažených dat u některých zákazníků.

Nechci Vás zde zatěžovat strukturou rozvodů a analýzou možných příčin chyb v síti.

Jinak já mám ping poloviční.
Co dodat, zkuste Adaware a Spybot, ale osobně si myslím, že pokud se rychlost sníží navečer a o víkendech, problém je na straně poskytovatele. Jedná se o dobu, kdy je nejvíce lidí připojených. :lol:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.