Wi-fi nizká rychlost, misto 300Mb/s sotva 1-1,5MB/s D-link

Dobry den,
potreboval bych poradit, asi tak pred mesicem jsem si koupil Router D-link DIR-635, z toho duvodu, ze jsem chtel bezdratove zdilet tiskarnu a externi HDD (pomoci USB portu), coz mel tento router umoznovat (umožňuje, ale). Po zapojeni a nastaveni bezdratove site jsem vsak zjistil, ze rychlost je strasne pomala 1-1,5MB/s ( 8-12Mb/s) namisto predepsanych 300Mb/s, nevite cim to muze byt..? :-( 1. PC (s kartou Intel(R) WiFi Link 5100 AGN) mi ukazuje připojení do sítě rychlostí 65 Mb/s a 2. PC (s kartou Atheros AR9285 Wireless Network Adapter) 150 Mb/s ( obe PC jsou ve vzdalenosti max 1m od routeru), ale i přez to je prenosova rychlost ve skutecnosti max 12 Mb/s.. a to jak pri kopirovani z/na externi HDD, tak i pri posilani souboru prez ICQ v SITI! nebo pri praci se soubory v siti... Prosim o radu, co s tim...? Je mozne, ze by v routru bylo defaultne nastaveno nejake omezeni..??(nic jsem nenasel,ale je pravda. ze se v tom nejak extra nevyznam) Prosim o vase zkusenosti a rady ;-)..
Predem dekuji za odpovedi...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jasně, v routeru je možnost QoS, která reguluje rychlost mezi porty a priorizaci jejich požadavků.. tam by mohlo být nastavení omezení
také, pochopil jsem, že jeden z prvků je napojen přes WiFi - v nastavení WiFi je většinou defaultně nastaven nižší rychlostní standard 54Mbit, ale i s ním by rychlost měla být kolem 6MB/s

když se připojíš kabely, lítá vše, jak má? LAN má 100Mbity, takže by měl bezproblémů lítat kolem 11MB/s (to lítá skrz WiFi i můj router za 600 :P )

Obrázek uživatele Goffyk
[48961] Q

nn ani prez LAN to neni ono, tam je to sice rychlejsi,ale jede to jen kolem 5MB/s.... jinak oba prvky jsou napojeny prez wifi, co se tyce toho nastaveni standardu, tak tam mam povoleny bgn, rychlost automatickou viz co znamena ta zkratka MCS pred rychlosti?

jinak tady je ta stranka z QoS http://i51.tinypic.com/x243n5.jpg
v tom jsem nic nemenil....
Doufam, ze tam najdes nakou chybu a bude to slapat jak ma :-)...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

po pravdě já rozumím sítím jen ze svého uživatelského hlediska, takže co je MCS se mi nepodařžilo ani pochopitelně vygooglit, je to ale nějaké schéma kódování..
těch 5MBs by ale odpovídalo nastavení 54Mbit, i když je to trochu méně..
jak to tak vidim, počkej na Mozka, ten bude vědět více :))

Obrázek uživatele Goffyk

a mozek tady bude kdy..??

Obrázek uživatele Jiří Moos

Problém bude asi v tom, že když půjde signál vzduchem přes Wifi, tak nikdy nedosáhne maximální rychlosti. Přes ICQ to šlo pomalu vždycky, na to se rozhodně nespoléhej, navíc když máš externí harddisk, tak tam se jedná o přenesení dat do počítače A a poté do počítače B, což prodlužuje proces.. Zkus nasdílet nějaké složky se standardními daty (videa) a podívej se na rychlost kopírování..

Přes kabel to jde tedy rychle?

Obrázek uživatele Goffyk

Omlouvam se ze pisu az ted, ale posledni dobou jsem nemel cas to resit... Prez kabel to jede + - stejne rychle a to jak pri praci s Ex. HDD tak i pri praci s nasdilenymi soubory ( na zacatku rychlost prez 30MB/s ale behem 20 vterin klesne na rychlost kolem 1,5MB/s a tam se drzi az do konce.... )
Natocil jsem video s kompletnim nastavenim routeru, pls podivejte se tam, treba tam nekde najdete chybu....

http://www.uloz.to/6811132/video-avi

Dik moc....

Obrázek uživatele Jiří Moos

Pardon, ale 320MB stahovat nehodlám. Záleží také na typu dat, když taháš třeba hru, která obsahuje stovky malých souborů, tak to bude pomalé normálně. Nejlepší je to vyzkoušet na nějakém videu, jak jsem psal. Omezení na data tam nejspíš nebude, určitě by tě to při prohlížení nastavení routeru praštilo do očí.. když propojíš PC rovnou přes kabel (bez routeru, nastavíš si pevné IP), změní se rychlost?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.