Výběr AP (nebo WiFi routeru)

Zdravím. Máme doma Linksys WRT54GL Wireless-G broadband router připojený na ADSL modem od O2. Router používáme jen jako přístupový bod. Ovšem s routerem jsou psolední dobou problémy. WiFi signál je slabý a chvílemi router nevysílá žádný.
Nejspíš budeme donuceni pořídít si jiný router (nebo AP).

Tím vznikají tyto otázky:
1. Co chtěl básník říci, když před lety znal naše požadavky a věděl, že potřebujeme připojení k internetu jen pomocí WiFi a přesto použil router? Nehodilo by se spíš AP?
2. Jakou značku, typ přístroje by jste mi doporučili?

V těchto technologiích se příliš nepohybuji a nedokázal jsem se zorientovat v 2,4 vs. 5 GHz připojení, proto žádám o radu.
Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

AP Client je jen mód routeru, kdy anténkou router signál nevysílá, ale naopak přijímá z jiného vysílače. Ty potřebuješ AP Router. Osobně mám (A zde i několik dalších lidí) TP-Link TL-WR543G, vcelku levný a slušný router, kterým si po panelovém bytě rozvádím signál všude. Mám jej dán hloupě, přesto mám signál i na opačné straně bytu na záchodě a dokonce i venku na chodbě přes několik železobetonových nosných zdí. Síla vysílače je tedy solidní. Jeho firmware známe, jsme schopni poradit s nastavením i provozem, proto ti jej doporučuji - minimálně ozkoušet..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Výborně, děkuji.
Ovšem nerozumím tomu router/AP. Přeci se prodávají i jen přistupové body, měnící jen signál z RJ-45 na WiFi signál? Jeden konektor RJ-45 odkud přijímá signál, následně ho mění a nic víc. Nebo se mýlím?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To nevím, nezkoumal jsem to, ale fyzicky se vždy jedná o router. To, jestli má vyvedené LAN porty nebo ne je vedlejší. Nevím, kolik by si tím ušetřil, ale spíš nic a nikdy nevíš, kdy se ti takový multifunkční router, jako tento, bude hodit.. :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pytrz wrote:
.....měnící jen signál z RJ-45 na WiFi signál......

ano prodávají, funkce routerování je vypnuta, ale v menu nastavení se dá zapnout. Jinak TP-Link také doporučuji.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Výborně. Děkuji


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.