Vista UPC internet a router InfoSmart nfr3100p

Pred nedavnem jsem si poridil internet od UPC 10Mb/s. Mame 2 PC a jedeme pres router kde je naklonovana MAC adresa jednoho z nich. Ted ale misto toho jednoho PC chci koupit notebook s Win Vista a resim dilema jestli to na Vistach pojede. UPC to ma resene pres automaticke DHCP. V routeru zustane naklonovana MAC meho stareho PC a mely by pres ten router jet oba dva pocitace ale jake mate zkusenosti vy s UPC a Vista? Nedela to problemy? Kdyz tam dostanu Visty tak se mi nechce instalovat Xp. Cetl jsem ze Visty napr. maji problem prave s DHCP a ze tam spatne jede IPV6(respektive se musi uplne vypnout). Take se obavam ze tento stary router nebude umet vse potrebne. Hledal jsem na netu o tomto routeru s kombinaci s Vistami vice ale nic moc jsem nenasel. Dekuji za odpovedi.

Notebook je HP ProBook 4510s (NX625EA).

Router je InfoSmart nfr3100p

http://www.infosmart.com.tw/p-nfr3100p.htm

Edit by Honza: PDSS

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

Pokud to dobře chápu, tak internet jde do routeru, a ten ho dále rozděluje a přiděluje ostatním PC jejich IP adresu, která je ve Windows nastavena na Automatické získávání? Pokud to tak je, tak bych se rozhodně ničeho nebál, a ten nový Notebook bych bez obav přidal, případně nahradil s ním jeden ze starších PC, to už je na vás, a myslím že v tom novém Notebooku stačí jen nastavit Automatické získávání IP adres, a podle mého je jedno co je to za OS nebo za router, protože s tím routerem v tomto případě nebude nutné "hejbat", nebo lépe řečeno nic nastavovat, tak jak to je bych tam zapojit další PC s libovolným OS a mělo by to jet, UPC neupc... :))

Obrázek uživatele dopedoll

Ano presne tak to je ale ja se bojim spise toho ze ty Visty nebude umet ten router. Delal jsem test na jestli pojede router s Vistama na strankach Microsoftu a vse vypadalo OK ale tento router nedostal logo na Visty tak nevim.

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

No podle mého názoru tomu routeru je jedno, jestli k němu připojíte PC s Windows XP, 98, Vista, Linux, MAC nebo mikrovlnku, ten router bude dělat pořád to samé, rozdělovat internet a přidělovat IP adresy v podsíťi, a pokud to dělá pořád dobře, i když je staršího data, musí to jít bez potíží i na Vistách, žádný certifikát není potřeba, ono podle mého by Vista logo nejspíše měl, kdyby už tenkrát Windows Vista existoval, jinak já sám používám v mojí malé domací síťi také poměrně zastaralý router určený pro Win XP a starší, a nedělá to potíže ani na Vistách, ani v Linuxu...

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
přesně jak říká - Motobiker. Je úplně jedno jestli připojíte k routeru pc, co má vistu nebo XP... Navíc ve vistách stejně budete používát protokol ipv4.... Nevidím problém, stačí jen zapojit, nastavit router jako dhcp server, na pc nastavit automatické zjištění ip a masky a jedem....

Obrázek uživatele dopedoll

Dekuji za odpovedi. V pondeli nebo v utery mi dojdee ten notebook tak pak dam vedet jestli to jede.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.