Slabý dosah wifi signálu

Zdravím, potřeboval bych poradit, jak zvýšit dosah signálu wifi. Situace je taková: mám wifi router tp link wr543g, který je umístěný u PC v pokoji. Wifi ale na mém smartphounu chytím pouze v okolních dvou místnostech - ve zbytku domu ovšem ani ťuk, což je problém. Takže bych potřeboval něco, co by zvýšilo dosah wifi signálu.
Připojen jsem následovně: u sousedů je router od providera - jeden kabel vede k nim, druhý ke mně (máme to legálně od providera, není to na černo). Ten je připojen k wifi routeru, který je samozřejmě propojen s PC.
Díky předem za rady. Jirka

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, v jaké poloze vůči prostoru bytu je uložen wifirouter? jestli někde v rohu venkovní zdi a u podlahy, je to normální jev. Wifirouter je třeba umístit nejlépe do středu prostoru, který má pokrýt.

Obrázek uživatele sahig

Wifi router je umístěn bohužel u PC, které se nachází na jednom "konci" domu - a já potřebuji chytit signál asi na vzdálenost cca 15 metrů, který značně omezují zdi.
Wifi router nejde přestěhovat, protože nemůžu dát na jiné místo PC a hlavně nemám tak dlouhý kabel. :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

no je možnost koupit ještě jiný wifirouter a signál ze stávajícího posílat dál, ale levnější varianta je koupit delší kabel do PC a router přemístit

Obrázek uživatele sahig

No to spíš koupím delší kabel, protože utrácet za další router se mně nechce. A neexistují nějaké přídavné antény k wifi routeru, které by vylepšily dosah signálu?

Obrázek uživatele Michal Čížek

existují, ale je to pasivní prvek, takže rozdíl poznáš jen na volném prostoru bez překážek, v bytě to moc nepoznáš pokud jde signál přes stěny a jiné překážky.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.