Síťový kabel odpojen

Před týdnem byla u nás bouřka. Vypnul jsem PC i modem ze sítě. Po zapnutí obou přístojů se v ikoně stavu připojení k síti v Oznamovací oblasti objevil červený křížek s hláškou Síťový kabel byl odpojen. Zkoušel jsem místo PC připojit notebook ke stejnému kabelu a tam internet jede normálně. Máme internet přes O2 společně s pevnou linkou a O2TV, vše pracuje normálně.
Kde hledat chybu?

Obrázek uživatele tatik

předpokládám, že nastavení u PC i notebooku je stejné. Že jej někdo shodou náhod nepředělal. Pak to vypadá na síťovku. Zkoušel jste dát jednoduše připojit?

Obrázek uživatele Seran Thenar

Nezkoušel, protože jsem tuhle možnost asi nikdy nepoužíval a tedy nevim kde je.

Obrázek uživatele tatik

Vpravo dole je to připojení s křížkem, když na něj 2x kliknete, vyskočí okno síťových připojení. Dejte připojení zakázat a pak povolit. Nevím, jestli to pomůže. Osobně si myslím, že je problém se síťovkou. Předpokládám, že jste kabel ze zdi nebo síťovky neodpojoval.

Obrázek uživatele Seran Thenar

Tak ten postup bohužel nezabral.
Při bouřce jsem vypnul ze sítě rozdvojku ve které je zapojeno PC, ale síťový kabel zůstal na obou koncích zapojen.

Obrázek uživatele tatik

Dá se zkusit druhá síťovka?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zdravim, a kabel od internetu byl ze síťovky odpojen??? u nás má Simelon netovej kabel namotanej netovej kabel kolem hromosvodu, stačí, aby tu trošku zahřmělo a síťovky nám vyhořej, ten kabel je jak cívka.. musíme to furt vypohjovat, už nám takle shořely 4 síťovky, kupodivu i ty integrovaný, ale komp šel dál.. občas se i síťovka snažila připojit, ale hned spadla.. jesi je to integrovaná, a vše fakčí dobře, přikopupit za 100kč normální do PCI, jesi nefunguje, tak novou desku, a jesi je PCI, tak koupit novou..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.