Síť Vista -> XP

Na notebooku mám Vista Business a na PC XP Prof. Můj problém je následovný. Potřebuji se připojit na XP a tisknout nebo lozit do svých nasdílených složek. Vše, co chcu, tak nasdíleno je. S XP na notebooku mi to běželo bez problému, na druhém Pc, kde mám Ubuntu, tak jsem se tam taky bez problému dostal (jen to chtělo jméno a heslo mého uživ. účtu na XP)
Ve Vistě mi to daný PC najde (je ve stejné prac. skupině), ale když na něj poklepu, tak mi to vyhodí hlášku Přístup odepřen... Nic, kde bych mohl zadat uživ. jméno a heslo není. Když na Vistě vytvořím uživ. účet se stejnými údaji, jako jsou na XP, tak to jde bez sebemenších problémů, ale já potřebuji se do XP dostat z mého hlavního účtu a ne se furt nelogicky odhlašovat a přihlašovat na jiný. Předem díky :)

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
taky mam ntb, kde mam vističku bussiness a na druhym pc xp. Předem řikam, že to byl celkem boj a pokus a omyl. Do zítra se přesně kouknu, jak na to, ale to sdílení tiskárny atd by mělo jít, tak jako tak. To se nastavuje na pc, kde tiskárna je - nasdílí se. Jinak je to všechno o uživatelských právech, co se prohlížet smí, co ne.... zítra dám vědět v nejlepším případě ještě dnes....

Obrázek uživatele Honza

Zběžně jsem se koukl - je potřeba dát třeba dokumenty - možnosti složky - a odškrtnout použít zjednodušené sdílení. Pak by se mělo ukázat u každé sdílené složky nastavení oprávnění atd... Nastavil bych tam pak práva Everyone a prakticky by to mělo i jít alespoň mě to tak šlo, zatím bych to zkusil...

Obrázek uživatele tatik

Mám pocit, že bude problém se sdílením adresáře Program files.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Sdílením Program Files? A to na jakém počítači a proč? :) To jsem ještě nikdy neslyšel...
Stále se mi nedaří dostat do XP složky z Visty. Ale obráceně to jde.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Stale se mi to nepodarilo :( uz mi z toho hrabne. Ale dekuji mnohokrat za Vasi podporu, jinde na mne nebyli takto mili a prijemni :)

Obrázek uživatele Honza

Pomozte mi :) do xp se dostanete nebo Vám nejde se dostat na visty?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Z XP se na Visty dostanu, ale z tech Vist na ta XP ne :-D

Obrázek uživatele tatik

Pěkný problémek. Zatím jsem se potkal s opačným případem. XP si zase tak moc na ochranu nehrají. :shock:

Obrázek uživatele Honza

Takže ještě jednou a to Vám prostě jít musí :)) nastavte si, aby jste neměl zjednodušené sdílení viz výše. Dále si dejte vlastnosti složky, kterou chcete sdílet - zabezpečení -> přidat -> Everyone -> všechno na povolit ( úplné řízení -> povolit dědičnost a ok - návod na xp...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Jak to čtu, tak mě napadá - nemáte na xp nějaké zabezpečovací programy?
Firewall, antivir atd.
Které adresáře se sdílí? A na XP, když jdete do síťových míst a když vlezete do skupiny, vidíte vedle Vist tam i právě ten svůj XP?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Měl jsem stejný problém. Přidání Everyone pomůže. Mimochodem tohle zvýšené zabezpečení se mi projevovalo jenom někde. V dokumentech a na SATA disku všude. Díky.

Obrázek uživatele Honza

Taky si myslim, že to Everyone řeší, zatím všude pomohl....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.