rozšíření wifi sítě

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Věc se má takhle. V rodinném domě máme vytvořenou wifi síť. Vše běží v pohodě. Ale potřebovali bychom tu síť dostat do vedlejšího domu, který je vzdálený cca 40 m. Signál dosáhne k nim na terasu a občas se jim podaří připojit i doma. Vím, že nejjednodušší by bylo, aby si zřídili svůj net, ale to berem jako poslední možnost. Mně napadla taková věc, pořídit nový router např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400872Z90001H9V , odpojit jednu anténu a místo ní připojit venkovní, např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140087061000JXQ . V těchto věcech se moc nevyznám, tak vůbec nevím jestli je šance, že by to mohlo fungovat. Případně jestli vás napadne jiná věc, tak budu vděčný.

díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, musel by jsi použít wifi repeater, nejlepší a nejlevnější varianta je použít wifiroutery 2.
První, co bude přijímat wifinu od Vás nastavit jako klient, http://cz.tp-link.com/products/details/?model=TL-WR743ND a dál propojit kabelem třeba tebou navrhovaný wifirouter, který se umístí někam doprostřed druhého domu a bude vysílat signál pro celý dům.

Obrázek uživatele martink

nad něčím takovým jsem taky uvažoval, ale nevěděl jsem jak to funguje, a jestli ten signál bude dostatečný, aby to dobře přijímalo. proto jsem se přikláněl ke zvýšení signálu. momentálně mají za oknem toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400872Z9000ZR3 , bude to lepší?

Obrázek uživatele Michal Čížek

může být, možná by stálo za to sehnat venkovní anténu

Obrázek uživatele martink

venkovní anténu jako třeba tuhle? http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140087061000JXQ a tu pak připojit k tomu routeru co by sloužil jako klient místo té co je přímo u něj?

Obrázek uživatele Michal Čížek

jj to je ono, nejdřív bych zkusil klienta na tu vnitřní a pak tu venkovní, rozdíl v síle signálu by měl být velký.

Obrázek uživatele martink

ok, zkusíme to takhle a uvidí se. snad to pojede bez problému. díky za pomoc

Obrázek uživatele Michal Čížek

dej vědět

Obrázek uživatele Jaroslav Pavlousek

Mám wi fi a chtěl bych se k ní kromě počítače připojit i telefonem. Ale ztratil jsem papír s heslem pro připojení k wi fi - dá se nějak toto heslo zjistit ? Pavlousek
j.pavlousek@email.cz

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj,ano dá, propoj se kabelem k wifirouteru do LAN a dle manuálu pokud nebylo změněno zadej do web.prohlížeče jeho IP adresu, dostaneš se do nastavení, kde si heslo změníš, pak ho budeš muset použít na ostatních zařízení.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.