rozšíření dosahu wifi

Ahoj mám doma wifi router, ale jeho dosah mi nestačí. Dosah okolo je dobrý, ale mám ho v přízemí a v 1. patře se net nedá chytnout. Jaké jsou možnosti na zvětšení dosahu, jde koupit něco co se zapojí to toho původního wifi a pak se to s tím propojí kabelem a bude to vysílat v tom dalším patře? Hlavně chci aby stále vysílal i ten původní, takže nechci prodlouženou anténu nebo tak něco. díky

Obrázek uživatele tatik

Něco není dobré. Já mám wifi v paneláku v 6 patře, signál mi jde přes chodbičku a obývák a chytnu jej dole na parkovišti. U sousedů, paráda (přes 3 a 4 panely). Co máte za router? Nemůže signál něco rušit?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám D link DI-524 Nemyslím, že to něco ruší ale jistý si nejsem.

Obrázek uživatele tatik

Tak to je zvláštní, dosah uvnitř budov by měl být 100 m. Nebydlíte snad v nějaké rozsáhlém sídle o 42 pokojích? :)) Pokud ne, měl by vám ve standartním domě fungovat. Ono je to těžké, problém může být i v HW notebooku. Nebo u sousedů může být nějaký kutil, který Vás ruší.
Samozřejmě, že jde přikoupit zařízení, stávající s ním propojit. Další prvek se může rovnat více problémů.
Jak z toho ven. Zkoušet wifi, notebook a běhat s tím po bytě se Vám nebude asi chtít. Nezkoušel jste posunout wifi kousek vedle.
Ještě mě napadá, jak se projevují Vaše problémy.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No možná do dálky to je i těch 100 metrů, ale prostě jak jdu dolů po schodech tak vidím na noťasu jak ubývá signál. Notebookem to nebude, máme jich doma víc a různých značek, žádný acer a spol. Dům není tak velkej, problém je vertikální vzdálenosti. Mám vyzkoušené, že ve stejné výšce to dosáhne fakt daleko. Nevím, klidně si koupím další wifi router, ale potřebuji vědět jestli to bude fungovat. dík za odpovědi

Obrázek uživatele tatik

ad dosah : dosah ve volném prostoru by měl být 400 m. Přes 4 zdi na vzdálenost cca 25 m mi signál dosáhne do auta.
ad zařízení : obrátil bych se na providera, který by mohl doporučit router s větším dosahem, případně domluvit i bezplatné zapůjčení. Nechci problém přehazovat na jiného, ale zdá se mi torozumné, protože od Vás může stávající i odkoupit.

Obrázek uživatele Dick

Zkuste změnit naklopení antény routeru. Každá anténa má uveden vertikální a horizontální úhel vyzařování signálu. Zpravidla bývá horizontálně 360 a vertikálně třeba 12 a více. Zkuste naklopit anténu, případně koupit jinou s lepším úhlem vyzařování.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.