Redukce RJ45 na USB

Dobrý den
Potřeboval bych něco jako kabel na ktrý by měl na jdnom konci samce RJ-45 a ndruhém samici USB chci si k routeru připjot externí disk abych k němu měl přístum i když s notebookem nesedím u stolu ale mlj router ZYXEL má jen vstupy na RJ45
existuje něco takového resp. kolik to stojí a kde se to dá koupit, nedaří se mi to sehnat většinou jsou to rdukce opačné.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to tedy nevím!

nechci nic říkat, ale přenos dat po USB a po RJ45 probhá jinak a ještě jsem neviděl, že by se to dalo kombinovat.. tady je redukce blbost, to by v té redukci musel být i nějaký převodník atd..

ale co je rozhodně jisté, disk si k routeru nepřipojíš - router s ním neumí komunikovat.. musíš mít speciální disk, který podporuje RJ45, tedy má vlastní síťovku.. takový ale neznám.. co znám, je NAS server, to je zařízení, do kterého dáš disky a připojíš ho právě přes RJ45, je to takový počítač defacto.. ale jiným způsobem si disky k "internetu" připojit nelze..

nebo o tom nevím, ale je to minimálně logicky nemožné..

Obrázek uživatele smycma

já měl namysli nějaký převodník jak říkáš a myslím si že by to mohlo existovat no nic díky za odpověď zkusim to nejít

Obrázek uživatele TheALuminium

Tento router na to není vybaven ani nepodporuje funkci FTP pro místní zařízení, takže žádnej převodník by vám nepomohl. Převádět RJ45 na USB jen tak nemá smysl. Samozřejmě existují routery s USB vstupem, ale to už je pak snadné :???:

Obrázek uživatele smycma

hmm to je pravda... nakonec mě to donutí a koupím nový router, ten co má stejně nemá pro mě dostatečný dosah WIFI takže budu muset:-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Ani se nedivím, Zyxel je levný hnus od (převážně dodávaný) O2 :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zyxel máme ve škole.. 6 metrů od něj volným prostorem mám 50% signál :D

router podporující funkci FTP serveru, tedy NAS, bude asi docela drahý.. rozhodně jsem žádný ještě neviděl a tak se ani neodvážím ti cokoliv doporučovat, ale možná TheAl by mohl, vypadá, že už se s tím potkal..

Obrázek uživatele smycma

Tak zase tak špatně na tom nejsem po baráku mi wifi jede celkem obstojně jenže když si chci sednout venku tak už to je slabší, pohnu se s notebookem o dvacet centimetrů po stole a vypadne mi internet atp.:-D

Obrázek uživatele TheALuminium

Zyxel nemá špatnou anténu, ale celkově je to brak. Routery s USB portem se dají najít poměrně běžně. Jinak to co říká Tobias není zcela přesné. To, že má router FTP pro místní zařízení, neznamená, že musí být NAS. NAS je zařízení, které má v sobě CPU, OP atd. a je připojen na síť. Router je prostě router, akorát má přidanou funkci FTP protokolu na USB port, takže stačí hledta router s USB portem, protože každý takový by už v sobě měl mít FTP protokol.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vím ;) bylo to myšleno, když má router FTP, tak se disk v něm chová defacto jako v NAS serveru, nebo ne? nikdy jsem s tím nepracoval, takže se raději nechám poučit..

Obrázek uživatele TheALuminium

Pojem NAS je prostě jednotka sama o sobě, která už zahrnuje i HDD, proto taky překlad Network Attached Storage. Použití FTP a připojeného HDD už spíš mluvíme o malém serveru dá se říci, proto bych zde NAS nezmiňoval. Je to prostě specifická jednotka, která v podstatě skoro nic neumí. Je pouze na rychlé ukládání dat na síti.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.