Propojení dvou PC přes switch

Dobrý den,
chtel bych se zeptat zda je mozne propojit dva pocitace pres tento switch (http://www.lan-shop.cz/switch/tp-link/23894),a jestli ano,tak jak.Dekuji...

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano je to možné. Pokud chcete propojit jenom dva PC, tak budou použity 3 kabely - jeden do zásuvky, který bude napájet switch a dva síťové kabely (LANky), které povedou každý do jednoho PC a druhým koncem budou upevněny do switche. Poté je nutné nastavit připojení (IP adresy...).

Obrázek uživatele Kubula

Svele to uz vse mam,ale nevim jak to udelat abych videl ten druhy PC.Ten switch mi do obou PC rozvadi internet...mam na jednom PC Vistu a na druhim XP.

Obrázek uživatele Honza

Nastavit na obou pc stejné skupiny, něco si nasdílet, povolit sdílení atd...

Obrázek uživatele Kubula

to uz mam a stejne nevidim druhy pocitac...

Obrázek uživatele Jiří Moos

Musíš mít oba PC ve stejné skupině, ve Vistě musí být povolené sdílení souborů, zjištění sítě a správně nastavená brána firewall + samozřejmě sdílená složka. V XP musí být povoleno sdílení souborů, také musí být ve stejné skupině, brána firewall musí být nastavena pro sdílení a zase musí být nějaká složka nasdílena.

Obrázek uživatele Kubula

Sdílení je vsude povoleno,sdilene slozky jsou taky na obou PC,ve stejne skupine jsou,ale s tou branou si nejsem jisty,kdyz je uplne vypnu,melo by to fungovat taky ne...

Obrázek uživatele Honza

Tak všude nastav stejnou bránu a IP ze stejného rozsahu...

Obrázek uživatele Kubula

Jo no to mam pridelovany automaticky,ale to uz je jedno,uz jsem to vyresil s Mozkem a funguje to,jenom vidim i dalsi lidi,a videt je nechci,kdyz dam jinou skuinu,nefunguje to.Nebo aspon si to nejak zamknout,aby ostatni co me uvidi mi tam nemohli vlezt,nebo tak neco...

Obrázek uživatele Jiří Moos

Takže jsme problém propojenosti vyřešili, zádrhel byl nejspíš v Eset Smart Security, kde jsme museli povolit sdílení. Velice zajímavé ale je, že uživatel (sám to mám ověřeno ze screenu od něj) vidí dalších 7 uživatelů v síti. :)) Nevím jak máte řešenu síť v domě a okolí, ale vypadá to, že nejspíše ne úplně šťastně. Můžete tento problém zkonzultovat s providerem a donutit jej aby provedl nějaká bezpečnostní opatření.

Obrázek uživatele Kubula

Takze bych teoreticky mohl ted hrat i hry pres lan,ne?No a neexistuje nejakej programek na spravu siti,nebo tak neco?Neco co by treba blokovalo ty ostani uzivatele,aby me treba vubec nevideli?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano budete moci hrát hry přes LAN.

Pokud jsou ostatní počítače v lokální síti, tak pro ně budou platit stejná pravidla jako pro Váš druhý PC. Můžete se pokusit nastavit na routeru komunikaci jenom se dvěma PC - to určitě jde.

Obrázek uživatele Kubula

No to je super...Ale jak na to???Diky

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ve svém webovém prohlížeči se připojíte v řádku adresa na IP Vašeho routeru. Poté byste měl vidět nastavení routeru a tam vše provést. Každý router to má jiné a jsou na internetu stovky návodů.

Obrázek uživatele Kubula

IP meho routeru???Tomu trochu nerozumim,to jako moji IP adresu???

Obrázek uživatele Jiří Moos

Myslím IP routeru, ano většinou je to Vaše IP.

Obrázek uživatele Kubula

A zadat ji to pole Adresa??To uz jsem zkousel a nic...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.