propojení 2 pc přes router

Prosím o pomoc mám roter a chtel bych propojit 2 pc a stahnout z jednoho data dekuji

Obrázek uživatele tatik

jaký router?

Obrázek uživatele david.74

tatik wrote:
jaký router?

je to Zyxel Prestige 600
jsem laik a muj problem je ze mam notas a bohuzel me spadl win uz jsem to na foru resil,potrebuji udelat zalohu dat a prenest to do pc.na notasu mam momentalne win xp live cd a to je jedinej pristup (mam tam total comander)
no a chci propojit oba pc abych mohl data stáhnout opravit win na notasu a pak to vratit...slozity ze ale sam vtom tápu tak prosim o pomoc

Obrázek uživatele Dick

Připoj pc a notebook přes Lan kabely do routeru - konektory LAN a v routeru, mělo by to být už nastaveno v základu, zadej DHCP client. Router automaticky přidělí ip adresy jednotlivým pc. Jo, ve vlastnostech připojení jednotlivých pc musíš mít u TCP 4 nastaveno, přidělit IP adresu a adresu dns serveru automaticky. U složek, Které chceš vidět, hlavně u pc do kterého budeš vstupovat přes síť, musíš ve vlastnostech složky nastavit povolení sdílení. Pak už jen v pc na které budeš zálohovat otevři Total Commander v discích vyber ikonku sítě. Měl bys pak v okně commanderu vidět oba počítače a otevírat jejich sdílené složky. Pak už pokračuješ, tak jak si zvyklý. Jinak, pokud si neporadíš, zkus zálohovat z notesu třeba na flashku.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.