problem se siti

zdravim, na stolnim pc mam adsl od O2 s routerem Zyxel P600. Nedavno jsem si koupil nootebook Acer TravelMate 5720G a zapojil jsem ho do wifi site, zpocatku jsem mel problem s typem sifrovani, ale nakonec se to rozjelo ani nevim jak, ale nastal dalsi problem. Sit se na nootebooku presne co 30 minut odpoji, vzdycky je to presne. Pote musim rucne kliknout na pripojit k siti a behem par vterin jsem pripojen, proto nerozumim tomu intervalu. V nastaveni se uz hrabu 3 den a porad jsem nic nenasel, nenapada vas neco?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

V bezdrátových sítí se já moc nevyznám, ale takhle to vypadá, že tam skutečně máte někde zaškrtnutý nějaký limit k připojení. Po tom druhém připojení to jde zas 30 minut? To by fakt vypadalo na nějaký časový zámek ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

presne tak, jakmile se znova pripojim, presne za 30 minut to vypadne. Mam nove Visty a jeste jsem do nich uplne nepronikl, ale nikde jsem zadne nastaveni limitu nevidel.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ajaj, visty ...
S těma zatím zkušenost nemám, skončil jsem zatím u XP, ale u padání internetu jsem už něco na vistách četl.
Zkuste zkontrolovat, zda nemáte nějakým způsobem blokovaný port 53 a jestli je správně nastaven v routeru DNS server ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

mohl by jsi mi to prosim vice osvetlit? ty posledni 2 kroky, jak poznam, ze je router dobre nastaven?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No jistě jste obdržel ke svému přístroji nějaký manuál a tam jistě bude postup nastavení. Do nastavení routeru se myslím dostanete zadáním jeho ip adresy do prohlížeče, většinou to bývá 192.168.0.1, ale každý router to může mít jinak ty poslední dvě čísla. Všechno by mělo být popsáno v tom manuálu. Zde jste ale jistě byl, když jste si tu síť doma stavěl. V průvodci, který se vám otevře budete mít všechna potřebná čísla, ať už týkající se k připojení k internetu, tak k jejímu sdílení. Přiřazování na základech MAC adres či DNS serverů apod.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.