PROBLÉM S NOVÝM MODEMEM (*VYŘEŠENO*)

Zdravim, potřeboval bych poradit s nastavením připojení k modemu SMC Barricade (ADSL). Modem normálně připojím, nastavím ale vůbec se nemůžu nijak připojit. Možná dělam něco špatně v nastavení protože modemům a problematice internetového připojení zase tak nerozumím, ale tuším že je vše nastaveno správně... Modem svítí jako kdyby byl připojený normálně ADSL ale nepřijímá žádná data (nebliká kontrolka pro ADSL data ale pro ADSL normálně scítí). Dosud sem používal klasiku za korunu od O2 ale z určitých důbodů sem potřeboval kvalitnější a ethernetový a bez softwaru. Mohli byste mi poradit? Díky

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Prosím je to nutné :(

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Připojujete se stále k 02 poskytovateli? Poradil jste se s nimi, zda můžete na vaši linku používat vlastní modem, jestli je schopný komunikace s jejich sítí? Ono u O2 je lepší se zeptat přímo na jejich lince pro nastavení internetu (internet expres linka myslím).

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No my sme se radili s jediným opravářem a prodejcem pc v našem městě a on říkal že by vše mělo fungovat. Bohužel nevím kde co dělam špatně, to co vím jak nastavit, nastavím to, ale některým nastavením nerozumím :'( Nejdivnější je že modem se hlasí jako připojen ale na internetu stále surfovat nemůžu Opravdu už nevím

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Píšete, že vypadá, jako by byl normálně připojen. Když se připojujete, objeví se při připojování, okem čitelná, hláška : Ověřování uživatelského jména a hesla. Objevuje se Vám to také?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ne neobjevuje se to v okně je to jenom dole v liště - píše to připojování a potom připojeno toť vše pakety to normálně přijíma i odesílá, dokonce mi teď nejde ani otevřít stránka díky který se dostanu na nastavení modemu... :'( Už fakt nevim co je tam špatně udělal sem snad všechno co se dá.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, takže pc je "jakoby" připojené a nejde vám pouze prohlížeč? Stránky se nezobrazují?

Máte nějaký komunikátor jako ICQ, MSN, Jabber aj.? Zkuste se připojit, jestli tedy je skutečně připojení navázáno.

Trochu odbornější vyzkoušení připojení je přes příkaz PING!.
Pokud nedisponujete žádným takovým komunikátorem a počítač opět se bude hlásit jako připojen, tak klikněte na start - spustit - (do řádky napište a potvrďte) CMD - dále napište příkaz PING a nějakou adresu serveru (například: PING www.seznam.cz). Poté se podívejte dolů pod text do Paket, a pokud u nich bude napsáno: Odesláno čtyři a ztráta nulová, tak připojení skutečně funguje a chyba je někde v prohlížeči.
Pokud se tam bude objevovat něco ve smyslu: vypršel časový limit, tak je chyba v nastavení internetu ...

Obrázek uživatele Honza

Zdravim,
mě by zajímalo, jak máte v pc nastaveno to sítové připojení, odkud to získává dhcp atd. Máte to nastaveno automaticky nebo jste něco zadával?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zkoušel jsem obojí, ale ani jedno nefungovalo to první počítač normálně přijal, ale když jsem se snažil zadávat ip adresu ručně hlásil že je zadána špatně a to jsem ji přesně okopíroval... To s tim pingem taky nefunguje ukazuje to že nebylo možné nalézt hostitele nebo tak něco. Modemu pořád bliká kontrolka pro ADSL místo toho aby svítili a stále nemůžu načíst stránku, přez kterou se nastavuje modem... Nevím si už rady.

Obrázek uživatele Honza

PC - modem je spojen sitovym kabelem? Nedostanete se do webového rozhraní? Podle mě by kontrolka adsl měla svítit stále ne blikat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo modem je připojenej přes Ethernet všechno sem zkontrolaval a všechno je správně zapojeno, ale přesto kontrolka pouze bliká, místo toho aby stále svítila a ani se nedostanu do webového rozhraní. Dřív kontrolka normálně svítila a webové rozhraná taky fungovalo (ale přesto jsem se neuměl připojit). Prostě nepochopim, proč dělají tyhle věci tak složitý anebo proč k tomu nedaj přesnej návod v češtině. V češtině je jenom jak se to má připojit a že to mam nastavit toť vše...

Obrázek uživatele Honza

Ono na tom moc teoreticky nic neni, jen date vše na automat, ale aby je nutné se dostat do webového rozhraní, aby jste zadal udáje pro modem pro přihlášení k O2

Obrázek uživatele TiG3r

No ale já se do toho webovýho rozhraní nedostanu... :(

Obrázek uživatele TiG3r

Teď mě napadlo, jestli je nějaký jiný způsob, jak modem vrátit do původního nastavení (tj. když jsem ho koupil) Mohl bych to zkusit znovu a poté by určitě webové rozhraní fungovalo. Doufám že to půjde, protože už asi nebude žádný jinný způsob, jak se dostat do webového rozhraní... :'(

Obrázek uživatele Honza

Koukněte se do manualu, jestli nenajdete nějaké tlačítko.... Popřípadě zkusit modem na jinem pc

Obrázek uživatele TiG3r

Je tam jenom tlačítko restart, ale to funuje jenom jako kdybych odpojil všechny kabely a zase je připojil potřebuju se vrátit k továrnímu nastavení a žádné jinej nápad mě nenapadá... :(

Obrázek uživatele Jiří Molnár

SMC Barricade <- tento router máte přímo od poskytovatele, nebo do něho vedete modem, který je od poskytovatele, a z toho routeru přímo rozvádíte net do dalších pc?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Teď vás nějak nechápu... Tenhle novej modem sem vyměnil místo starýho od poskytovatele (o2), kterej neměl ehernetové rozhraní (o to mi nejvíce šlo).

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No to je hezké, ale tenhle novej jste vyměnil přímo s poskytovatelem, nebo jste si jej koupil někde jinde, v nějakém obchodě?! Ono je potřeba nejdříve ten router nakonfigurovat dle pokynů, které vám poskytovatel dá a porty, které vám přidělí, správně nastavit, proto bych asi spíše v tuto chvíli kontaktoval jejich linku a probral bych s nimi krok za krokem připojení.

Obrázek uživatele TiG3r

Ten modem jsme nekupovali u poskytovatele, je teda možné že se musí nějak speciálně nastavit. Nevíte někdo nějakou (pokud možno) bezplatnou linku, kde se to dá zjistit? Díky.

btw: Jome sem on a ne ona :D

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Moc se omlouvám, nějak jsem se spletl při pročítání tématu ...

Doporučuji se podívat nejdříve sem: http://www.cz.o2.com/techzona/cz/home/index.html

Všechny potřebné manuály k nastavení tu jsou. Postupujte dle nich a když ani to nepomůže, kontakt telefonní je tam myslím také uveden ...

Obrázek uživatele TiG3r

Tak konečně se mi to povedlo! Nakonec sem zjistil že modem se dá vrátit do původního nastavení i tím, že budu držet 10 sekund tlačítko restart na modemu. Taky mi pomohla vaše stránka kde jsem našel, jak mam správně nastavit údaje do modemu aby fungoval. Modem funguje skvěle. Děkuju vám za pomoc ;) Můžete CLOSED :)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Děkujeme, jsme zase o něco chytřejší a zároveň jsem rád, že jsem alespoň trochu napověděl ke zdárnému vyřešení ...

LOCK