problém s internetem wt-2000r (*VYŘEŠENO*)

Pořídil jsem si http://www.pcporadenstvi.cz/nastaveni-bezdratove-site-wifi-ovislink abych rozdělil wifi internet, který přijmam pomocí mašinky http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=179
do pc jako lan a do notebooku jako wifi. Problém je že nemám instalační CD. Zkoušel jsem kopec návodu a nic nepomohlo :P.

Obrázek uživatele tatik

A kde je problém?

Obrázek uživatele Karel

Problém je v tom že přes něj nemůžu rozjet net ani na notasu ani na druhem pc :-( .

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

K těmto routerům pokud vím není CD potřeba, a asi by ani v ničem nepomohlo, většinou se to nastavuje tak, že si nejdříve zjistíte vše o vašem připojení k internetu, způsob přidělování IP adres atd. poté vše propojíte tak jak si to představujete, a ve webovém prohlížeči zadáte jako adresu defaultní IP adresu vašeho routeru, běžně to je 192.168.1.1, zadáte od výrobce přidělené heslo a jméno, a jste v routeru, tam nastavíte hodnoty získané z vašeho PC ještě před odpojením internetu a připojením routeru, hlavně způsob přidělování IP adres - Statická / Dynamická, dále aktivujete WiFi vysílač a zaheslujete si ho, což bych vám určitě doporučil, a případně ještě změníte jeho IP adresu, pokud by kolidovala s tou první "mašinkou" která příjímá WiFi signál, a to je vše, je na to na internetu spousta návodů, pokud by to ještě bylo třeba, zítra se pokusím pro vás nějaký vyhledat, dnes už mám ale dost! :))

Obrázek uživatele Karel

Hlavní problém bude ten, kde a co všecko mám zjistit o svojem připojení. Protože to ip 192.168.1.1 a ani 192.168.1.254 které pišou v příručce nic nenajde.

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

No tak pokud se nemůžete dostat do routeru, je to opravdu záhada, dle výrobce by měl váš router mít tu druhou uvedenou adresu, tzn 192.168.1.254, pro jistotu jí ale ještě jednou ověřte v manuálu, poté ji zadejte do prohlížeče, a pokud se nic nestane, zkuste nejdříve do routeru nezapojovat internet, může docházet ke kolizím IP adres, ovšem když se nedostanete do routeru, nemá smysl pokračovat, nastavení musíte provést v něm, ještě bych zkusil resetovat ho, zkontrolovat síťové kabely, případně ozkoušet ještě jiný kabel, a když nic nepomůže, možná bude chyba v přímo v routeru...

Ale dle vašeho popisu není snadné pochopit kde je přesně chyba, takže začal bych tím, že když zadáte do problížeče tu adresu routeru, nic se nestane?

Obrázek uživatele Karel

Kabely jsou v pořádku. Odpojil jsem z routeru kabel od netu a kdyz do mozily nebo ie zadam 192.168.1.254 podle manualu tak mi to nic nenajde i když síť s routerem funguje.

Obrázek uživatele Karel

Už jsem to vyřešil díky za snahu.

Tady je řešení: :-)

Quote:

Re: nemůžu se dostat do nastavení routeru zcomax

Odeslatod Andy-BK.cz » 27 Srp 2008 21:27
Hi,

svůj problém vyřešíš takto:

- stiskni tlačítko reset na routeru a podrž cca minutu
-pul minutky počkej a router na chvíli vypni z elektřiny
-jak ho zapneš, propoj kabelem s PC - nesmíš dát kabel na routeru do WAN!!!
-ve vlastnostech síťová připojení u protokolu TCI/IP4 zkontroluj, že máš nastaveno vše automaticky z DHCP
-pokud ne, změn na toto nastavení a restartuj PC
-v síťovám nastavení přejdi na podrobnosti a najdi IP adresu brány/gateway
-tuto číselnou adresu napiš do svého www prohlížeče
-dostaneš se na přihlašovací dialog k administraci routeru, v defaultu bývá většinou nastaveno
přihlašovací jméno a heslo na admin

Tento popis je sice zbytečně zdlouhavý atd. ale snažil jsem se o co nejjednodužší návod na provedení i pro laika.
Snad ti to pomůže

Obrázek uživatele DMC.MotoBiker

No tak to vám moc gratuluji, ale určitě by se nám to zde nakonec také povedlo... :))

Tak ať slouží, mrška!
:???: