Problém s adsl2 8mbit připojením

Připojení přes ČRadiokomunikace v poslední době bývá problémové. Projevuje se to úplnou nefunkčností i když ip adresa je aktivní. Firefox neháže hned hlášky o offline módu, nebo nedostupnosti, ale dlouze čeká na připojení a až potom hlásí nedostupnost cíle. Nevím, jestli bude chyba v mém přijímači, nebo u providera. Většinou po resetování spojení (odpojením routeru) síť naskočí a vše je potom normální. Router je SMC7904WBRB2 a jak jsem měl možnost projít nejaká fóra, bývají s ním právě tyto problémy. Dá se s tím něco udělat?
díky za radu
Petr

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus si pujčit jiný router, tím vyloučíme, nebo potvrdíme chybu v tomto.. pokud budou chyby stále, tak to řeš s providerem..

Obrázek uživatele tatik

Koukněte na www.zrychlujeme.cz . Podporuje Váš modem rychlost 8 Mbit?

Obrázek uživatele bluenite

tatik wrote:
Koukněte na www.zrychlujeme.cz . Podporuje Váš modem rychlost 8 Mbit?

co jako by melo byt na tech strankach O2? rychlost je normalne 8mbit. Ja mluvim o zamrzani a nefunkcnosti pripojeni komplet.

Obrázek uživatele Honza

Když vám to zamrzá a nefunguje je jednoduchým řešením aktualizace firmware routeru, dělal jsem ji jednou a byly to nervy jak .... může se taky stát, že už nepůjde a rovnou ho budete muset odnést technikum. Ale můj problem to naprosto vyřešilo a router běží už asi pul roku v kuse bez výpadku, čili ja jsem spokojen...

Obrázek uživatele tatik

bluenite wrote:
tatik wrote:
Koukněte na www.zrychlujeme.cz . Podporuje Váš modem rychlost 8 Mbit?

co jako by melo byt na tech strankach O2? rychlost je normalne 8mbit. Ja mluvim o zamrzani a nefunkcnosti pripojeni komplet.

na těch stránkách je seznam modemů a na které rychlosti fungují. Předpokládáme také spolupráci z Vaší strany. Kolegové se již vyjádřili k podobné situaci v jednom z posledních vláken. Váš přístup ke mně se mi nijak nelíbí. :? Předpokládám, že odpověď na radu Honzy nebude : "To jsem si myslel taky, to mi nemusíte radit. Máš tam hned napsat, kde ho seženu a přesný popis aktualizace."
Když si budete pročítat fóra, určitě na většině z nich najdete, že máte problém popsat co nejpřesněji. Osobně jsem pochopil z nadpisu, že se problém objevil při přechodu na vyšší rychlost. Každý je hold omylný, za což se omlovám a slibuji Vám, že se to již nestane.

Obrázek uživatele bluenite

omlouvám se za ten přístup, ale věc jsem se snažil popsat v rámci mých možností co nejlíp. Problém se neobjevil pouze při přechodu na vyšší rychlost (2->8) ale byl i předtím, se starým modemem ASUS. Bylo to ale pouze někdy, teď je to pořád. Už i modem SMC jsem nechal vyměnit, nic se nezlepšilo. Asi to budu musel řešit s providerem, ten je ale jiný než O2. I když linky jsou stejné, musím to řešit s ČRa. S výměnou fware nemám dobré zkušenosti. No nic, díky všem za reakce. Petr

Obrázek uživatele Dick

řešte to s providerem. Zkuste přeměřit ping tj odezvu na netu. Stačí spustit příkazový řádek a do něj napsat ping (a nějakou adresu stránek) Otestujte to několikrát, třeba i na jiné adresy. Sledujte hodnoty odezvy a případně procenta ztráty. S vaším problémem se pak obraťte na poskytovatele netu a zdělte mu i zjištěné údaje z pingu. Pokud je odezva vyšší než cca 50ms a jsou li i nějaká procenta ztráty je někde chyba. většinou to bývá u poskytovatele.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.