Pripojeni tiskarny do site....(*VYŘEŠENO*)

Zdravim, mam takovy mensi problem z tiskarnou, mam sitovy router TP-LINK TL-R402M, ve kterem mam zapojeny net/wan, dal dve pc pres lan a ted i tiskarnu taky pres lan. Router tiskarnu vidi a tiskarna vidi router, ale kablik nesviti jako kdyz vse bezi a obe dve pc nejde k tiskarne pripojit, kdyz ji vyhledam pomoci softwaru, ktery byl dodan i s tiskarnou tak ji to nenajde a pise to neco s portem, skousel sem pres ping jeden i druhy pc a taky tiskarnu a vse ok, ze siti pres router nemam jeste moc skusenosti mam to ted zapojene teprv 2 tydny a tak by sem byl rad, kdyby jste my poradili dik... :cool:

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den,
zprvu mě napadá - má ten router svůj firewall? Dále pak nastavoval jste na té tiskárně IP adresu?

Obrázek uživatele WickedMan
[29418] Odpoved

Ano ma firewall a ip adresu sem priradil permanentni pro vsechny zarizeni zapojene v routeru to znamena i tiskarne.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak zkuste firewall v routeru na chvíli vypnout a zkuste tisk. Občas jsem s firewally měl takovýto problém, pak mě napadá nemůže být třeba vadný kabel? Vidět se sice můžou, ale někde jinde může být chyba. Zadával jste v instalaci tiskárny na PC její IP adresu ?

Obrázek uživatele WickedMan

Tak firewallem to není skoušel sem to a nejde to,jinak při instalaci sem žádnou ip nezadával zvolil sem možnost instalovat přes usb rozhraní a sit sem chtěl nastavit později jinak tiskárna je nastavena tak ze ji dhcp server automaticky ip přidělí v tomhle případe router a v něm mam nastavené rozmezí přidelovaných ip od 100 do 199 a v tomhle rozmezí mam rezervované tři ip to znamená moje 2 pc a tiskárnu.Musím přiznat ze sem neskoušel přes router ještě ani nastavit sít lan,když sem to dělal na primo tak šlo všechno v pohodě ale tady nwm když dám místa v síti nic tam není takže bude asi třeba ještě něco nastavit.Menši problém je že sem mel tyhle dvě pc dříve připojené přes utp kabel rj45 ale kříženy a ten tam zůstal protože je to u nás docela komplikované z kabeláží vím že na připojeni přes router je potřeba přímý ale chtěl sem to risknout a co se týka netu tak všechno šlape na 100% tak by mela jít i tiskárna nemyslíte?

Obrázek uživatele TheALuminium

Ohledně kabelů bych to vážně neřešil, dneska už se to v podstatě neřeší. Křížený je pro switche a přímý je pro propojení PC přímo, ale modernější zařízení vezmou oboje. Na té instalaci je rozhodně potřeba zadat IP adresu, tedy síťové připojení. Musíte si tedy zjistit IP adresu tiskárny.

Obrázek uživatele psychocowboy

ad krizeni - kolego, mate to naopak :) - krizeny mezi PC a primy mezi PC a aktivni prvek... nicmene dnesni zarizeni, a to jak pc sitovky, tak aktivni zarizeni si to dokazi prelouskat ;)

ad problem s tiskarnou - neni to nahodou HP kousek? po nastaveni pevne IP tiskarny, dokazes si to pingnout?

Obrázek uživatele WickedMan

No HP to není je to Canon Pixma MX850 a tiskárna má takovou ip jakou ji nastavím v mojem případe je to 192.168.1.4,pc 1 má 192.168.1.2 a pc 2 192.168.1.3 už sem skoušel všechno možné ale pořád se nevidí adresa všech tří věcí je nastavena permanentní a dhcp mam vypnuté,firewall zapnutý a v něm povolené filtraci Mac adres to je všechno,ping na tiskárnu funguje tak já už fakt nevím ještě sou tam věci jako staticky routing a vyrtualní server a pod.... z lan přes router opravdu nemám zkušenosti a nevím co mám nastavit aby to všechno klapalo.Budu rad za každou radu....

Obrázek uživatele tatik

zkusit vypnout firewall.

Obrázek uživatele WickedMan

To sem už skoušel a nefunguje to.Pokud mate někdo podobné zapojení sítě zkuste mi napsat co ste kde nastavily a já to porovnám se svým nastavením sítě nemám to totiž s čím porovnat řídil sem se návodama z internetu ale nic nepomohlo něco delám asi spatně netuším ale co....

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak tedy, například ve firmě kam občas docházím. Malá kancelář, 7x PC sestava, 1x notebook, 1x ADSL2+ WiFi Router Zyxel (bohužel), 1x IP Kyocera (obří tiskárna =) ), 1x HP OfficeJet (USB tiskárna), 1XHP LaserJet (IP tiskárna), 1x switch D-Link a spousta LAN kabelů :-) .... 6 počítačů a Laserovka jsou připojeny ke switchi a ten je připojen k routeru. Poté notebook a zbývající počítač jsou připojeny pomocí WiFi, a poté Kyocera je též připojená k routeru. V routeru mám vyplý firewall, protože celej ten zyxel je nějakej divnej bohužel. Když ho zapnu tak mi nejde sdílení po síti mezi zařízeními, které jsou na wifi a ty, které jsou na LAN kabelu a to mám i povolenou nabídku v nastavení firewallu, že to má jít. To tedy neřeším. Instalace je jednoduchá, například Kyoceru, zapojil jsem jí do sítě, v jejím nastavení jsem nastavil IP adresu podle sebe, DHCP jsem samozřejmě vypnul. Poté jsem na libovolném PC spustil instalaci , nastavil síťové připojení, zadal IP adresu tiskárny a hotovo, to samé s HP laserovkou.

Obrázek uživatele psychocowboy

DHCP neni potreba vypinat, v pripade ze ten router umi rezervovat IP... coz asi neumi..

Obrázek uživatele TheALuminium

Jo to je pravda. Myslel jsem si to do té doby co jsem se seznámil se Zyxelem :-) DHCP zaplé, chtěl jsem nastavit pevné IP všem PC. To DHCP udělalo takový zmatek, že většině PC nešel internet, protože neuměl číst výchozí bránu, která byla správně.

Obrázek uživatele WickedMan

Tak hoši hotovo tiskárnu sem rozjel nakonec to bylo firewallem v Eset Smart Security neboli Nodu tiskárně sem musel pomoct a tak sem úplně vypnul firewall a zkusil ji najít ve Windows v kolonce počítače a osoby pomoci ip a Windows ji našel,vytvořil sem ikonu na ploše a nainstaloval znova software od Canon který ji rovnež našel,neuvědomil sem si totiž ze veškerá komunikace v podstatě proudi přes jeden kabel a pro připojení k internetu sem mel nastavenou přísnou ochranu a ta tudiš platila i pro sít lan po instalaci se pc restartoval a frcí to už i přes firewall pod přísnou ochranou.Tak dík za rady nakonec to bylo opravdu tím firewallem. :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.