Připojení notebooku přes PC k internetu

Ahoj
Pročítal jsem si tot forum a zkoušel jsem připojit notebook k internetu přes PC podle návodů, které jsem takdy našel, ale ani jednou se mi to nepovedlo :(.
Takže mám ADSL internet od O2 a modem ZyXEL Prestige 600 series na PC mám nainstalované XP profi a na notebooku XP home. Z modemu vedu připojení přez PC pomocí USB a Notebook s PC mám propojený křížovým kabelem. V PC mám vytvořené 2 druhyy připojení. První je připojení k modemu na kterém mam nastavené automaticky získávat Ip z DHCP. Druhé nastavení je pro připojení mezi PC a notebookem a na PC mám nastaveno Ip 192.168.0.1 masku 255.255.255.0 a na notebooku ma nastaveno IP 192.168.0.2 masku 255.255.255.0 výchozí bránu 192.168.0.1 a upřednostňovaný server stejný jako výchozí bránu. Když mám zaplý PC a jsem připojený k netu přes modem a připojím notebook k Pc tak připojení na PC k netu se přeruši.
Poradte co s tím mám dělat.

PS: Předem děkuji!

Obrázek uživatele Jiří Moos

Podle mě to máš moc složitě. Přoč si nepřipojíš notebook na modem rovnou?? Měl bys to jednodušší a nebyl bys závyslej na PC.

Obrázek uživatele tatik

to Mozek : podle mě je to starší kousek, kde šlo připojit pouze 1 PC. Osobně bych to řešil zakoupením nového ADSL modemu, který se dá pořídit za celkem přijatelné ceny. Nevýhodu vidím v tom, že je notebook "na drátě", čímž ztrácí přednost notebooku. Jak bude chvilka, kouknu se na to. My jsme to kdysi řešili tím, že jsme se připojovali přes proxy. Pamatuji, že se nastavovala IP adresa 10.0.1.??? nebo tak nějak.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano jde pouze připojit 1 PC k modemu, zkusím to přes to proxy ale když tak se na to stejně koukni :-)

Obrázek uživatele tatik

Psal jste, že popřipojení notebooku k netu internet spadne na PC. A co notebook? Tam jde nebo ne?

Obrázek uživatele chomin

dobry den!
nas problem delaji rucne nastavene adresy (at uz IP nebo uprednostnovany DNS).
melo by postacit pouze ziskat IP adresu z DHCP (jak na pocitaci v obou mistnich sitich, tak na notebooku). pro jistotu ovsem nastavte sit pro domacnost (tzn. PC jako internetovou branu a NB jako zarizeni nepripojene k internetu primo ale prostrednictvim brany).

pokud bych mohl poradit jeste jednu vec, tak to urcite bude moznost pripojeni k internetu pres Wifi router. sikovna to vec, ktera vam z NB udela skutecne moblni pocitac, ktery nebude zavisly na PC at uz co se tyce kabelaze a hlavne !!zapnuteho PC!! (usetri se tim spousta energie). takhle muzete na NB pohodlne v posteli, kresle, ci lenosce surfovat na internetu aniz byste musel zapinat PC a starat se o kabely mezi PC a NB (pokud ma vas NB wifi kartu - coz je velice pravdepodobne) :-)

posilam link, kde byste si mohl vybrat router podle vasich predstav:
http://www.agen.cz/kategorie/search.htm?srchtxt=wifi+router&srchtype=all...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jelikož notebook připojím k PC a zapnu prohlížeč ne icq atd:.... tak na PC mi mi přestane jít net a v notebooku se to taky nepřipojí ( hodí mi to abych si vybral připojení wifi které mam udělané na koleji a doma se na něj nemůžu připojit, ve výběru neni žádné připojení které by odpovídalo mému připojení co mam doma)

Obrázek uživatele chomin

muzete poslat screen z okna sitovych pripojeni a oken jednotlivych siti? ;-)

Obrázek uživatele tatik

zkuste změnit IP adresy ze 192.168.0.1 na 192.168.2.1 . Analogicky pro poslední číslo 2.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ani po změně z 192.168.0.1 na 192.168.2.1 a stejně tak i notebooku se problém nevyřešil a ani nepohnul nekam dál

Obrázek uživatele chomin

dekuji za screeny.
zda se vse v pohode, ale jedna malickost - ten DNS server muze byt temer vzdy nastaveny na automatiku (i kdyz mate automaticky nebo rucne nastaveny IP adresy).

a zkousel jste i nastavit vsude podle vyse uvedenho navodu? tudiz, ze nechate nastaveny IP adresy na ziskani z DHCP? ;-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Když nastavím vše na automaticky získávat IP z ze DHCP tak se mi u notebooku zobrazilo: Neplatná Ip a následně omezené nebo žádné připjení v místní síti

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Omlouvám se za to ze jsem v predchozím přízpevku nedal podpis :x

Obrázek uživatele chomin

ono po zmene nastaveni site, nebo IP adres (nebo vubec cehokoli, co se tyka site), chce restartovat komp..ale predpokladam, ze jste vsechny tyto ukony udelal.

muze take byt vadny kabel..vypujcte si kabel, pokud doma nemate vic, a zkuste jej vymenit. zkuste i preinstalovat veskere sitove karty. potrebujeme udelat co nejvice kroku, abychom zjistili cim to neni :-)

pokud ovsem chcete premyslet o NB jako mobilnim zarizenim, bylo by dobre jednoduse koupit zmineny wifi router.

Obrázek uživatele tatik

A šlo by to propojit naopak? router --- notebook -- PC. Ponechat IP adresy a přehodit pouze výchozí bránu. Co se stane?

Obrázek uživatele chomin

pochybuji. "Z modemu vedu připojení přez PC pomocí USB a Notebook s PC mám propojený křížovým kabelem."

--- to znamena, ze MAC adresa, ktera je zaregistrovana u poskytovatele internetoveho pripojeni, nalezi zarizeni, do ktereho je internet veden (at uz je to sitova karta nebo radic USB). zmena poradi a internetove brany nam pravdepodobne nic neudela, protoze stejne ISP neprijme MAC adresu sitove karty na notebooku.

nicmene, nahoda je blbec. takze zkuste to prehodit. na uspech vsazim jednu svoji vcerejsi ponozku ;-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vsechny ty rady vyzkouším ale bohužel až o víkendu, jelikož se nenacházím doma :-). Kabel by mel být OK ale pro jistotu jsem si sehnal nový :P jak tady zaznělo náhoda je blbec. A ještě mě napadlo jestli to neni třeba tim že to má poskitovatel nejak chráněné právě kuli tomu, aby se na jedno připojení nemohlo připojit více IP? Možná je to blbost ale jen tak me to napadlo.

Obrázek uživatele chomin

v zadnem pripade to neni blbost. nekteri poskytovatele opravdu takove sluzby poskytuji, protoze system pripojeni je jiny (soukroma cast, vyhranena z opticke site, satelitni prijem, atd.) nez u bezne wifi, kabelovky, telefonickeho pripojeni, atd., atd...

ovsem pokud pocitame s tim, ze vlastnite doma modem, ktery asi tezko zapojen do soukrome opticke site, tak si muzete doma zapojit kolik zarizeni chcete a poskytovatele to absolutne nebude zajimat.. proc? protoze s kazdym zapojenym zarizenim se vam zpomaluje rychlost pripojeni. je rozdil mit napojeno jedno PC s rychlosti napr. 3 Mb/s anebo mit sto pocitacu a rychlost klesne treba az na 30 kb/s...

nicmene, pokud bychom nakonec problem nevyresili, bude pravdepodobne chyba v modemu nebo na strane poskytovatele a v tu chvili je cas pro vas mobil, ktery se jiz bude nedockave tesit na telefonat s poskytovatelem :-)

preji mnoho zdaru a pevne nervy o vikendu ;-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vyzkoušl jsem vše co jste mi poradili a bohužel to nefungovalo , ALE sehnal jsem starou sítovku a dal jsem jí do PC. Což znamená že z modemu je do počítače net vedený přez dvojlinku a z Pc do notebooku to je přez kroucenou dvojliku. IP jsou nastaveny tak jak sem uváděl na začátku a vše krásně funguje:-).

Děkuji všem co jste mi tady pomáhali :-D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.