Připojení Notebooku k internetu (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,
Měl bych dotaz. Mám doma internetové připojení dle následujícího schématu: kód:
http://uloz.to/1096901/pripojeni.jpg
Slovy: z antény do switche, z něj k sousedům a ke mě do routeru. A z routeru do 2 PC doma. Sousedi mají svou IP, my doma také svou IP.
Koupil jsem si notebook a teď otázka zní, jak ho přes WiFi připojit na internet? (Ano, nejjednodušší by bylo koupit kousek síťového kabelu a připojit notebook do routeru vedle toho zbytku. To bych pak ovšem nemohl notebook vzít třeba do obýváku a sledovat film. (Pomineme zakoupení např. 15 metrů UTP, aby to dosáhlo. )) V tomto jsou trochu lama a vůbec nevím co je potřeba, kolik to zhruba stojí. Budu rád za kompletní návod.
Pozn.: Ano četl jsem téma http://www.pcporadenstvi.cz/nastaveni-bezdratove-site-wifi-ovislink ale nějak mi není jasné jestli můžu WiFi router připojit k normálnímu routeru.

Jinak oba PC i notebook s WIN XP, SP3.

Obrázek uživatele tatik

Chcete-li se připojit pomocí wifi na Internet, router musí podporovat wifi. Sousedi nemají připojen notebook pomocí wifi?

Obrázek uživatele Castleback

Router, který je na obrázku nemá WIFI. Je pro klasické připojení max. 4 PC pomocí UTP. Z toho Switche to jde k sousedům po UTP přímo do PC. Ale ti s náma nemají nic společného co se týče domácí sítě. Jen máme smůlu, že anténa ze střechy vede první k nám :D Proto ten switch a kabel k nim.

Takže ona je asi ta možnost, že bych koupil WIFI router a vyměnil ho za ten stávající, že? Jenže tento je již naprogramovaný firmou poskytující internet a to jde mimo mě. A zase WIFI router připojovat tady k tomuto routeru je asi blbost, že? Nehledě na to, že 1000,- za WIFI router teď dát nemůžu.

Obrázek uživatele tatik

Ad sousedi : nevěděl jsem, jak to mají sousedi zapojené. Pokud by měli sousedi wifi, je možné se připojit k nim. Je to samozřejmě věc domluvy.

Ad výměna routeru : pokud Vám router dodal Váš provider, zkuste se s ním domluvit, zda by od Vás router neodkoupil výměnou za wifi router.

K připojení notebooku pomocí wifi potřebujete zařízení, které zvládá také wifi. To znamená, že budete muset něco (router) dokoupit. Jinak ceny routerů se pohybují už na 800 Kč.

Obrázek uživatele Castleback

Sousedi určitě nemají WIFI připojení. Pokud je mi správně známo, tak jsou připojeni právě tím kabelem co vede od nás ze Switche a přímo jim do PC. Další připojení u nich doma mi známo není.
Ze svých šuplíkových zásob jsem před chvílí vyhrabal nějakou kartu do PCI s názvem Wireless PCI Card, Model No.: WMP11. Je mi v tomto případě k něčemu nebo ji můžu zase založit?

Obrázek uživatele tatik

K něčemu Vám je, resp. bude. Když si koupíte wifi router, můžete zahodit kabel k PC a připojíte se k routeru pomocí wifi :))

Obrázek uživatele Castleback

Výborně. Takže jsme dospěli k závěru, že bez WIFI routeru to nepůjde. Pokusím se kontaktovat poskytovatele připojení a domluvit se s nimi na výměně routeru za WIFI router.

Tímto moc díky tatik a povolaní můžou téma zamknout.