Připojen k síti, avšak nestahuje žádné pakety. Tajemný vir?

Zdravím. Potřebuji nutně poradit. Nefunguje mi internet, což mi v soukromém životě způsobuje mnoho problémů.
Stav č.1: Používal jsem internet od Ufona. V pohodě mi fungoval.
Stav č.2: Přistěhoval jsem se na nový byt, kde je internet do O2 přes wifi router. Připojoval jsem se přes wifi. Stále se to připojovalo, ale nepřipojilo. Ufon mi fungoval.
Stav č.3: Avast mi nahlásil chybu: "Soubor blabla je pravděpodobně infikovaný. Důrazně doporučujeme ho odstranit. Chcete soubor blabla odstranit?" Já jsem do té chvíle Avastu důvěřoval (do té doby fungoval v poho) a tak jsem klikl na odstranění. A to byla určitě chyba. Ihned poté mi přestal fungovat net od Ufona. Po kliknutí na připojit to oznamuje "chybné jméno a heslo".
Stav č.4: Ufon oznamuje stále to samé, k O2 se připojím jak s kabelem, tak přes wifi. To připojení na router je ale prd platné. Přes kabel to ukazuje 0 přijatých a odeslaných paketů, přes wifi něco kolem 240 odeslaných a jen 6 přijatých. Když dám obnovit wifi, již se to nepřipojí. Připojí se to až po restartování počítače.
Stav č.5: Šel jsem na pobočku Ufona. Tam mi řekli, že mají velké problémy s Avastem. Avast a Ufon se prý nesnášejí. Doporučili mi Avast přeinstalovat. Přeinstaloval jsem je (samozřejmě nejnovější verzi z jejich serveru). Ufon stále nejde. Stále píše "neplatné jméno a heslo". Avast se mi však po reinstalaci vůbec nevrátil do původního stavu! Nejde zapnout webový a emailový štít! Když je zapnu, asi po 10 sekundách se objeví "webový/emailový štít nelze spustit". Avast je tedy úplně nadraka.

To je určitě projev viru, že? Tajemný vir infikoval Avast a oklamal mě tak, že jsem dal odstranit nějaký důležitý systémový soubor, jehož název nedokáži zjistit (já blbec jsem si ani neopsal jeho název). Zkoušel jsem nainstalovat trial verzi AVG, ale bez internetového připojení to nainstalovat nelze.

Co teď? Existuje nějaké lepší řešení než přeinstalace celého OS? Reinstalaci OS je pro mě velmi problematická, jelikož nemám jak si archivovat velké množství dat.

Zbývá jen dodat, že můj OS je Win XP a používal jsem nejnovější verzi Avast. Nyní nemám žádný antivir. Bez netu ho nepotřebuji. A Avast bez webového štítu je úplně na nic. Jo a ještě -kromě toho, že mi nefunguje internet, se tajemný vir vůbec nijak neprojevuje (žádné zpomalování PC, náhlé vypínání, restarty, prostě nic takového). Kromě nefunkčního netu je zcela v pořádku.

PS: Doma máme internet od wifi firmy přes router. Když jsem se k routeru připojil přes kabel a wifi, projevovalo se mi to úplně stejně jako v těch stavech popsaných výše.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, hezké. Vir to být nemusí a s ufonem ti moc neporadím. Odinstaluj trial AVG, nainstaluj znova avast, nesmíš mít nikdy nainstalováno několik antivirů, vždy jen jeden. Pak udělej návrat bodu v čase, možná se tím vše vyřeší.

Obrázek uživatele Tribun.plebis

Trial AVG jsem neměl a nemám. Dva antiviry zároveň jsem neměl. Avast jsem znova nainstaloval - viz výše. Návrat bodu v čase - míněn návrat původního (výchozího) nastavení, že? Problém je, že reinstalací se ztratilo nastavení předešlých instalací, tudíž se k nim není možné vrátit. Při návratu původního nastavení to po mně chce soubory s příponou .avastconfig, které se v mém počítači vůbec nevyskytují. Asi byly smazány. (Pro reinstalaci jsem použil CCleaner).

Co teď?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ne tím jsem nemyslel reinstalaci, ale OBNOVENÍ POČÍTAČE DO DŘÍVĚJŠÍHO STAVU v centru akcí a pro jakou reinstalaci jsi použil CC?

Obrázek uživatele Tribun.plebis

To s CC je irevantní. Špatně jsem Vás pochopil. Tak jsem zkusil 3data obnovení systému (jediná) před vznikem těch potíží. Ani jedno nešlo provést. Hlásilo to chybové hlášky. Vzhledem k tomu a k faktu, že v Avastu nelze spustit webový/mailový štít, věřím stále víc a víc, že za vším je tajemný vir.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.