Prepojenie 2 routrov

Dobry den, potreboval by som poradit ohladom prepojenia 2 routrov. Mam router D-Link DSL-2641R. Za tento router uz mam kupeny dalsi wifi router Asus WL-520GU (da sa pouzit ako print server s funkciou skenovania,preto ho chcem pouzit lebo pouzivam 2notebooky vo wifi sieti, cez ktore potrebujem tlacit aj skenovat). Moj postup bol zatial takyto:
Router 1. - D-Link DSL-2641R - tu som ziadne nastavenia nemenil, nechal som ich ako boli povodne nastavene (IP gateway 192.168.1.1, maska 255.255.255.0, DHCP povolene - rozsah 192.168.1.2-192.168.1.200)
Z routru 1. som pomocou ethernetoveho kabla z koncovky "LAN 1" prepojil do routru 2 (asus WL-520GU) do koncovky "WAN".
Router 2 som nastavoval - IP gateway 192.168.2.1, maska 255.255.255.0, DHCP povolene 192.168.2.2 - 192.168.2.200, NAT povolene)
Z tohto bodu sa neviem pohnut, internet na routri 2 vobec nejde, ani cez wifi, ani ked router 2 pripojim priamo na PC.
Prosim Vas o radu, kedze som uz pre mna v bezvychodiskovej situacii.

PROSIIIM PORADTE

EDIT by TheALuminium: přesun do správné sekce

Obrázek uživatele TheALuminium

Nechápu proč tam máte 2, nemůžete dát ten ASUS jako první?

Obrázek uživatele wixter
[40044] routre

preto lebo ten prvy je dsl router

Obrázek uživatele TheALuminium

Nenapadá mě stupidnější otázka: proč jste si sakra nekoupil ADSL2+ router s funkcemi, které potřebujete? :)) ... ale k problému, pročtěte si toto - http://www.pcporadenstvi.cz/node/9726 jednou jsme tu něco podobného řešili a mělo by vám to pomoci.

Obrázek uživatele wixter

lebo som nenasiel adsl router s printserverom s moznostou skenovania.okrrem toho som to kupil pre ineho azostalo mi to navyse.dakujem za stranku

Obrázek uživatele TheALuminium

Aha to skenování jsem přehlédl, tak to se omluvám :-) ... pro tyhle případy si vždycky vzpomenu na IP tiskárny a jejich pohodlnost :)) s printserverem v routeru jsou většinou potíže s nastavením.

Obrázek uživatele wixter

ale to nie je tak cenovo priatelne a este k tomu ked potrebujem multifunkcnu laserovu tlaciaren ;)

Obrázek uživatele TheALuminium

To je pravda, já si na ně vždycky vzpomenu jen z bývalé práce, protože jinde jsem se s nimi nesetkal :-)

Obrázek uživatele wixter

inak cital som si ten link co si mi poslal, a to je nieco uplne ine co potrebujem...ja potrebujem vlastne aby ten druhy router (asus) bol ten z ktoreho budem davat pocitacom pomocou LAN a WLAN internet, ten d-link bude sluzit na to aby dal internet asusu

Obrázek uživatele TheALuminium

Ok tak jinak shrňme si o co jde. Ze "zdi" nám jde internet do prvního routeru, ten rozděluje signál podle své routovací tabulky a má svou specifickou MAC adresu, je to DSL router, takže připojení přes telefonní drátky :-) ... ten si staví svojí LANku s tím, že jeden port propojíme s WAN portem druhého routeru a ten co ? píše něco jeho webové rozhraní? Já bych začal asi nejdříve od začátku a napojil jedno PC k prvnímu routeru a druhý PC k druhému a zkoušel bych postupně pingovat na každý router z obou PC. DNS bych dal stejnou jako první router a gateway ip prvního routeru. Takto pro začátek, snažím se to řešit metodou pokus-omyl, protože jsem tohle nikdy nezkoušel, ale během pár dnů bych se snad mohl zeptat zkušenějších lidí :-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Dostal jsem ještě radu, že je třeba nechat ten první router nastavený tak jak byl a druhému nastavit tu lokální IP plus ho nastavit do režimu "BRIDGE".


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.