Posílání soubourů v rámco LAN

Zdravím, potřeboval bych poradit jak mohu přetahovat soubory mezi počítači v rámci sítě LAN. Jak to mám propojené přikládám v nákresu.
Doposavaď jsem to dělal tak že jsem soubor vždy přetáhl na flešku a dal do dalšího počítače nebo jsem to posílal přes ICQ ale potřeboval bych nějakej fígl jak mohu z jednoho (primárního) počítače stahovat věci z druhých dvou a nebo zase na ty druhe dva tyto věci posílat, vím že to jde ale zatím se mi nepodařilo přijít na to jak.
Možná je problém v systémech na počítačích ale to by snad mohlo jít nějak obejít.
Na tom hlavním mám WIN XP HOME SP3 na hry a WIN 7 ULTIMATE 64 na práci a filmy, na druhém je WIN XP PROF. SP3 a na třetím je WIN 7 ULTIMATE 32.
Díky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

doufám, že hlavní počítač je ten samostatný v router a ne za switchem

ve Win 7 je sdílení souborů poměrně inteligentní, stačí na zdrojovém počítači nasdílet složky (disky) a ve W7 jít do Počítač a vlevo v panelu "sítě" a tam se ti zobrazí všechny nasdílené počítače..

v případě, že by se jednalo o data, která chceš mít sdílená permanentně, použij, jako já, dropbox.. https://www.dropbox.com/referrals/NTYxMTM3NjE5 tento program ti bude všechny soubory v dané složce automaticky kopírovat do všech ostatních tvých počítačů, nezávisle na systému.. (výše uvedený link je muj doporučovací -> oba z něj budeme mít bonus 250MB, základní je 2GB)

Obrázek uživatele Apofis

Ano primární počítač je ten co je zapojený do routeru ty dva další jsou rozdělené přes swith.

Ale když to sdílení zapnu tak to chce jakesi heslo a kdyz ho tam zadam tak to nebere, navíc ty dva PC s WIN 7 se vidi ale hlavni nevidi ten s XP ale ten co je napojen pres swith ten s XP vidi ale naopak ne.

Jde me jen o občasné posílání souborů jako patche do her, filmy muzika apod. Neustálé vypalování na přepalovací DVD je zdlouhavé.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přemýšlím, přemýšlím, ale nevím.. promiň za dlouhou neaktivitu, nějak jsem to tu přehlédl (a ostatní asi taky), musíš s připomenout..

pokud chceš jednoduché a rychlé sdílení několika souborů, zkus DropBox https://www.dropbox.com/referrals/NTYxMTM3NjE5 (díky že využiješ muj doporučovací link :) ) pokud chceš cokoliv popsat, nepo poradit, řekni..

Obrázek uživatele Jiří Moos
[42698] LAN

Stačí povolit sdílení v Ovládacích panelech na všech kompech, přidat se do stejné skupiny (group), ve Win7 je někdy potřeba nastavit typ sítě, a potom nasdílet nějakou složku. Také je důležité být na stejném subnetu (IP 192.168.x.0/24 na všech PC - Maska 255.255.255.0) - DHCP tohle ale většinou dělá implicitně a dá se to zkontrolovat třeba v cmd.exe ipconfig..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.