pomoc s WIFI

pripojil som sa cez wifi na jedno siet ktora nebola zaheslovana. ale teraz ked sa pripojim na nu tak mi ukaze status ze pripojeny ale nejde mi uz internet. asi mi blokli ip alebo co. co mozem spravit aby mi to zase islo?? dik

Obrázek uživatele Jiří Moos
[25743] pomoc s WIFI

Vypadá to, že Vám server DNS nepřidělil IP adresu - to je chyba provozovatele té nezabezpečené sítě.

Obrázek uživatele mikailo
[25744] pomoc s WIFI

par dni som fungoval na tej sieti bez problemov ale uz to nejde. co teda mozem urobit aby to slo ?

Obrázek uživatele Jiří Moos
[25745] pomoc s WIFI

Aha, no nejspíš došlo ke změně v té síti. Bohužel pokud nemáte žádný přístup k zařízení v dané síti, tak si nejsem jist jestli se to povede rozchodit. Zkuste si přidělit IP adresu sám. Ale nejdřív zkontrolujte jestli máte v - Síťová připojení/připojení k místní síti/vlastnosti/upřesnit/TCPIPv4/Přidělovat IP adresu automaticky. Pokud to tam máte, tak si jí zkuste přidělit manuálně - vpište do toho prvního pole 192.168.1.30 - třeba a stiskněte TAB - do nižšího řádku se automaticky dosadí hodnoty. Poté potvrďte OK.

Obrázek uživatele mikailo
[25746] pomoc s WIFI

ok, skusim to a nevykaj mi prosim ta.. :? :???:

Obrázek uživatele Jiří Moos
[25747] pomoc s WIFI

mikailo wrote:
ok, skusim to a nevykaj mi prosim ta.. :? :???:

Dobře tedy. Nebudu Ti vykat. :)) Zkus a napiš. :wink:

Obrázek uživatele tatik
[25748] pomoc s WIFI

Váš problém je celkem těžké řešit. To, že se jedná o nezabezpečenou síť ještě neznamená, že je volně dostupná k užívání. Takových sítí je celkem hodně. To, že se k ní připojíte, neznamená, že budete moci normálně surfovat na netu.
Váš problém bych položil do jiné roviny. To, že jste jel na cizí síť bylo štěstí. Že se Vám nedaří na ní surfovat teď, může být výsledek cílené práce někoho, komu patří. Jak by se Vám líbilo, kdyby Vám někdo, nic ve zlém, ale nazvěme to parazitoval, na připojení? Asi by jste se také bránil.
Zpět k problému. Nemůžete nic reklamovat, ani se ozvat správci. Příčin může být několik. Třeba opravdu blokace IP adres, resp povolení některých. Nebo si mohlněkdo hrát na Mac adresy. Mám obavy, že se budete muset smířit s faktem, že se již také nemusíte připojit. Na druhou stranu se to může po nějaké době zase zadařit.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.