Po zapojení routeru nefunguje odesílání zpráv

Chtěla bych poprosit o pomoc někoho, kdo se vyzná. Druhý den mám zapojený wifi router (připojila jsem přes rychlé připojení na 192.168.1.1 a nastavila heslo) - pevný počítač máme k routeru připojen kabelem, notebook jede přes wifi. Internet jakžtakž funguje... na pevném počítači prý ale pomaleji než dřív a na mém notebooku mi zlobí e-mail na seznamu a facebook. Do e-mailu se dostanu, přečtu zprávu, ale mojí zprávu mi to již nechce odeslat. To samé na facebooku - nechtějí se mi tam odesílat zprávy či komentáře... Nevíte, čím by to mohlo být? Je to tím připojením k routeru? Nebo mi chybí nějaké další nastavení? Pokud mi bude odpovídat opravdu zkušený "ajťák", prosím o vysvětlení jako pro člověka, který tomu moc nerozumí. :-) Děkuju.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Dobrý den,
já bych pro začátek zkusil jestli internet skutečně funguje - google.com a zkuste něco zadat do vyhledávače a vyhledat - pokud se zobrazí výsledky, tak internet běží.

Dále se pak bude jednat o nastavení routeru.. Potřebovali bysme přesný popis toho, co jste nastavila a kde, protože je to velmi důležité. Užitečný by měl být i manuál k routeru nebo CD, které jste případně s routerem dostala. Měl by na nich být podrobný postup nastavení krok za krokem.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.