Ping

Dobrý den, chtěla bych poradit. Máme doma dva PC propojené kříženým kabelem. Připojení k internetu funguje u obou, sdílet tiskárnu mohou také oba počítače. Domácí síť je tedy nastavená správně, z druhého PC XP Ultimate na první XP Profesional jde i ping a nasdílené soubory vidím. První počítač však druhý nevidí, nesdílí a ani nejde provést ping. Je potřeba změnit ještě něco v základním nastavení druhého PC? 8-)

Obrázek uživatele TheALuminium
[27810] Ping

XP Ultimate není, je také možné, že na jednom z PC máte povolený firewall a ten brání přístupu.

Obrázek uživatele Dick
[27811] Ping

Předpokládám že na tom pc nemáte XP Ultimate, ale Vista Ultimate. Klikněte na ikonku připojení, vyvolejte centrum sítí a sdílení a povolte sdílení souborů, popř i další položky, které tam uvidíte, podle toho co chcete sdílet a podle toho jaké chcete zabezpečení dat.

Obrázek uživatele veta
[27812] Ping

Tak teď nevím, schválně jsem se znovu dívala na vlastnosti počítače a opravdu je tam napsáno systém Microsoft Windows XP Ultimate 2008, nevím co by to mohlo být za verzi. Firewall jsem různě vypínat a zapínat také zkoušela, ale k žádné změně nedošlo. Povolené sdílení mám, ale já ten druhý počítač vůbec nevidím, v síti ho nenajdu a ping hlásí vypršel časový limit. 8-)

Obrázek uživatele Dick
[27813] Ping

Tak máte pravdu Windows XP Ultimate opravdu existuje viz např ***** .

Omlouvám se, ale s tímto systémem zkušenosti nemám. Co se týče sdílení v síti se mi někdy mezi Vistou a XP profesional stane, že jeden z počítačů druhý nevidí. Pomůže mi, když zapnu na obou Total commandera a kliknu v něm na obou pc na ikonku místa v síti.
Chtěl bych se zeptat. Připojujete pc k internetu přes router? Možná by pomohlo zapojit oba pc do routeru a nechat routeru aby sám přidělil IP adresy jednotlivým pc. Internet by pak běžel nezávisle na druhém pc, které nyní musí být při připojení kříž. kabelem stále zapnuté. Možná by to pomohlo i ve sdílení dat. Já to mám zapojeno takto a vše šlape.

EDIT by TheALuminium: na warez neodkazujeme ...

Obrázek uživatele TheALuminium
[27814] Ping

Jak jsem již napsal Windows XP Ultimate oficiálně neexistuje!
O tom se také můžete přesvědčit na stránkách Microsoftu - http://www.microsoft.com/cze/windows/xp/choosing.mspx takže je to tedy laděný systém Windows XP nejspíše Professional. Je tam změněný vzhled, přidány všechny možné aktualizace a přepsané registry Windowsu. Bohužel nevím jaké všechny jsou tam přidané a proto také nemůžu říci jak se systém bude chovat. Zkuste to nastavit tak jak máte na druhém PC kde máte též Windows XP, pokud to tak nepůjde, tak možná bude podobný problém jako s nastavením u systému Vista, ale jak říkám, nevím jak je to tam v tom "laděném" systému změněno.

Obrázek uživatele veta
[27815] Ping

Aha takže děkuji za vysvětlení, nicméně to můj problém neřeší. Nastavení mám u obou PC stejné, ale první počítač ten druhý prostě nevidí, v opačném směru to funguje. V Total Comanderu jsem to sjednotit také zkoušela, bohužel neúspěšně. Router nemám, jen v prvním PC 2. síťové karty, připadlo mi to jako nejdostupnější propojení. Druhý počítač jsme pořídili hlavně na zpracovávání videi z kamery a k internetu ho používáme jen sporadicky, nevadilo nám tedy, že musí být připojený přes první, který stejně skoro pořád jede.

Obrázek uživatele alfa
[27816] proxy

před časem jsem tento problém také řešil,jak připojit dvě pc na jedno připojení k netu,taky jsem s tím nemohl hnout a pak jsem se dozvěděl že to pc které je připojeno k netu musí mít nainstalovaný proxy server a pak by vše pracovalo jak má,ale padlo tu slovo router a myslím že to je nejsnazší řešení jak dostat dvě pc nebo LAN na net.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.