Pc se od sítě opakovaně odpojuje (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, provedl jsem zapojení dvou PC pomocí síťových karet a kabelu způsobem tak jak se má, tak jak je popsáno. V případě že propojím oba dva tak na hlavním PC se na chvilku PC do sítě připojí ale hned odpojí a takto se to opakuje stále dokola. Můžete mi prosím poradit, nebo napsat návod nastavení? Děkuji

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
založil jsem Vám vlastní téma, co máte za firewall? V položce Místa v síti jsou oba pc vidět?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den, děkuji za příspěvek. V této době mám pouze firewall systému Windows. Očekával jsem že při připojení sítě se ukáže dotaz na odblokování brány v firewalu pro tuto činnost, ale nic.

Obrázek uživatele Honza

Zkuste firewall vypnout pro začatek, podle čeho jste postupoval ( jakého článku) ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den, podle článku který je v tomto fóru. Zapojení dvou PC.Vypnul jsem firewall na hlavním PC a závada je stále. Na druhém PC to samé. Nastavení IP na hlavním PC je 192.168.0.1, Maska 255.255.255.0 na druhém IP 192.168.0.2 , maska stejná jako u prvého a DNS 192.168.0.1 je u obou stejná. Takže opravdu nevím.Děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý večer ..

Je zde znovu návod vypracovaný a nověji pojatý, zkuste se do toho vlákna podívat:
http://www.pcporadenstvi.cz/node/5993

V podstatě je to jedno a totéž, jen s kombinací průvodce.
Pokud ani toto nepomůže, zkuste také překontrolovat síťový kabel, zda je v pořádku průchozí a nekolísá.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den, děkuji za radu vše jsem udělal tak jak bylo popsáno. Vše bylo OK. V této chvíli si myslím že je opravdu vada v kabelu jelikož jsem si ho nechal dělat na míru. Lze nejakým způsobem zjistit jestli jsou oba konektory stejně zapojené? Nebo nemůže to dělat jiné zapojení konektorů v PC. Síťové přípojky v PC jsou na základní desce.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nicck wrote:
......Síťové přípojky v PC jsou na základní desce.

Asi myslíte intergrované síťové karty.
Bohužel nenapadá mě, jak vyzkoušet funkčnost kabelu. Samozřejmě poškozená můžeme být jedna či druhá síťovka. Ovšem ověření kabelu myslím vyjde levněji. Koupit si nový metrový například a vyzkoušet to s ním.
Jiné zapojení konektorů v pc <- tomu moc nerozumím, máte na počítači více síťovek? To si myslím, že ne ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den, děkuji za odpovědi komunikace mezi PC jsou v poho, bylo to nakonec v zapojení kabelu.,,Odborník" v elektru který mi zapojoval kabel mi neudělal kabel křížený ale oba dva konce stejné. Sdílení dokumentů, tiskáren je bez problémů stále však nejde připojení k internetu na druhém PC vše je správně nastaveno tj. IP na hlavním,IP na druhém a na hlavním PC sdílení internetu.Při zkoušce přenosu ping je z hlavního PC cesta ok a na druhém se stále objevuje vypršel časový limit. Zkoušel jsem vše a stále nic.je ještě někde možná chyba? Děkuji.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Postupoval jste přesně podle návodu, který jsem posílal výše ? Je nutné to sdílení si potvrdit v průvodci. A čísla na druhém počítači v DNS 192.168.0.1 máte? Někdy je potřeba je mít v obou kolonkách, ale mělo by stačit i v jednom (v prvním jak je v návodu). Pro internet je právě nutné mít ty čísla co jsou v návodu, tedy počítač, pomocí kterého se ostatní připojují k internetu, musí být 192.168.0.1 !

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den, postupoval jsem přesně podle návodu. Sdílení bylo nastaveno v průvodci, IP jsou tak jak mají byt na hlavním 192.168.0.1 na druhém 192.168.0.2 masky jsou stejné 255.255.255.0 na druhémPC co je propojeno s hlavním je výchozí brána 192.168.0.1 a upřednostněný server DNS 192.168.0.1. Na hlavním PC je nastaveno sdílení internetu pro uživatele v síti. Opravdu vše tak jak má být. Když udělám test přenosu tzn.na hlavním spustím cmd zadám ping 192.168.0.2 tak odeslané pakety i přijmuté jsou beze ztrát když na hlavním zadám to samé ale na konci s 1 je to taky OK. Na druhém PC udělám test zadám na prověření cesty směrem k prvnímu PC a tam to napíše že vypršel časový limit a k žádnému přenosu nedojde když ale zadám IP druhého tj 192.168.0.2 tak proběhne test ok.Tzn. že nejde přenos směrem z druhého PC na první ale z prvního pracují obě cesty. Už jsem z toho zoufalý doufám že bude závada zase na síťové desce u druhého PC.Děkuji za odpověď už nevím s kým se poradit.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

To co tu tak přesně popisujete vypadá na firewall. Máte nějaký posilovací nebo používáte ten standardní od MS? Zkuste jej na chvilku deaktivovat ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den, děkuji za všechny rady dnešní den je vše funkční.Byl to firewall v anti-virusu Kasperským blokoval svojí firewall branou.Ještě jednou díky.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nemáte zač. Také je pro mě potěšení, když podle kvalitního popisu problému poznám hned, kde byl problém.
Přeji již bezproblémové provozování sítě a snad někdy příště (nepřeji vám nic zlého, ale problémy jsou pro nás "chléb":D ).
Hezký den a zamykám!