Opět UPC a router (*VYŘEŠENO*)

Prosím o radu. Mám připojení k internetu od UPC, přes modem (Scientific Atlanta EPC2203) - není to služba Fiber. Nyní bych chtěl připojit VOIP telefon WELL LP-302. Propojení je uděláno přímým kabelem dle dokumentace, t.j. modem-telefon-PC. Po nastavení funguje telefon, ale internet už do počítače nejde. Nechci žádat o přidělení další IPadresy, stálo by mě to měsíčně o 200Kč víc. Vygoogloval jsem, že snad potřebuji router nebo switch. Mohl by mi, prosím, někdo poradit co mám koupit a jaké parametry se při výběru zaměřit?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevím, jak máš telefon spojen s počítačem, ale z toho, co jsi napsal, to tak vyplývá..
je více možností:
potřebuješ VoIP bránu, která v sobě obsahuje i (slabý) router, do které připojíš net z modemu, telefon i komp..

já to mám, že mám net do routeru (TP Link TL-WR543G), sem zapojenu bránu a v ní telefon a dva kompy mám v routeru.. dále k routeru připojuju NTB přes WiFi..

případně ten modem

tvůj modem by ale měl zvládat do sebe telefon, internet i počíač (přes RJ-45).. všem žádnou zázračnou rychlostí.. jen je potřeba vše správně nastavit (telefon, připojení k internetu, port počítače)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji za radu a nasměrování. Koupil jsem TP LINK TL-R402L za 261,-Kč. Je dodáván vč. kabelu i napaječe. Jednoduché nastavení dle CD v češtině. Takže nyní pracuje telefon a PC samostatně. Dokonce to vyřešilo i problém, kdy byla přetížena CPU a telefon mluvil "trhaně".

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

o tom vlivu CPU na telefon bych pochyboval, ale tedy pokud jsi měl telefon (jak jsem z popisu pochopil) připojen přes počítač (což nevím, jak by jsi dokázal bez modemu v počítači), tak by to bylo docela možné..

ten router sice není nejdražší, ale stačit rozhodně bude ;)