Omezení připojení

Zdravím. Mám pár dní tento router, který sem si nechal od jenoho z vašich poradců doporučit. konkrétně tento. http://www.alza.cz/tp-link-tl-wr841nd-d155296.htm?kampan=heureka.cz . Na starém routeru to nedělalo, ale u tohoto se mi stává u jednoho stolního pc doma, když se přepne do režimu spánku a probudím ho zpět, tak vyskočí hláška omezené připojení a nejde internet... pravidelně po režimu spánku. Na starém routeru to nedělalo, ani na ostatních pc to nedělá. V ostatních jsou Win 7 a na tomto je ještě XP... V čem by mohl byt problém? V routeru jsem v podstatě nic nenastavoval, jen heslo na wifi... Jinak si vše natáhl sám... Mám internet od UPC a nemám žádnou pevnou IP. Ale jak říkám, u starého routeru se mi to nestalo. Kde může být problém? nějaké nastavení?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Určitě bych prošel nastavení... Konkrétně tenhle model nemám, ale až budu doma, kouknu se do nastavení routeru, jestli tam není nějaké uspávání portů. Ale spíš to bude v tom XPčku někde, uspávání.. Vlez tam do BIOSu a najdi "Wake on LAN" a povol to, aby se při spánku nevypla síťovka, nedojde ke trátě spojení, uspání portu a po probuzení by to mohlo fungovat...

Obrázek uživatele Tapta

V tom Biosu jsem našel akorát tak, jestli se dá probudit klávesnicí, PS/2 portem atak... je tam disable a pak možnosti S1 nebo S1/S3/S5 nebo jak... potom je tam after AC power Lost, to je na DISABLE, potom jedině Sleep State, to je S1/POS nebo jak... Zkusím se mrknout do toho routeru... ale to by snad vypadli i ostatní ne? Pak jedině mě napadlo v možnostech napájení, aby se prostě neuspal PC a bylo by, ale to je takové řešení neřešení...

Obrázek uživatele Tapta

Zkusil jsem aktualizovat ovladač na síťovku, třeba to pomůže, jelikož je tam novější router... A ještě jsem zkusil v nastavení sítě změnit v jakém pořadí se připojují jednotlivé připojení v sítí... Vůbec nevím, jestli to na to má vliv, ale zkusit to můžu:)

Obrázek uživatele Tapta

Když jsem ho teď manuálně uspal, probudil tak vše jelo... Uvidím po delší době, nechám ho uspat sám a klidně hodinu vklidu a potom probrat... Ani v tom routeru jsem žádné uspávání nenašel... Včera se mi ještě stalo, jakoby ztratil router adresu z modemu, bráchovi jelo například icq apod, ale stránky nenačetl... Předtím jsem akorát v routeru vypínal a zapínal firewall, tak nevím jestli potřebovl reboot nebo proč to tak vypadlo, ale když jsem dal obnovit adresy, tak si vše načetl znovu a vše jelo... Snad není vadný nebo něco podobného

Obrázek uživatele Tapta

Tak ani jedno nepomohlo... po delší době po probuzení zase oemzené připojení... po restartu pc vše jede OK... ale pokaždé restarovat pc se mi fakt nechce... Tak nevím, počkám jestli něco najdeš ty Tobe.

Obrázek uživatele Tapta

Tak vypadá to že problém je vyřešen... Zkoušel jsem se dostato z toho pc do routeru a nešlo to, tak jsem zkusil vypnout Kerio personal firewall, na který jsem tam narazil... A najednou jsem se připojil do routeru a naškočil i internet, takže problém nejspíš vyřešen :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No chvíli si počkáš, doma budu nejdříve příští týden... Každopádně bude to souviset s nějakou funkcí - nové Win7 už si to třeba přeberou a síťovku si probudí samy, XP ne.... Jedním z řešení by pravděpodobně bylo poslat XP k ledu..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.