Notebook k pc a internetu

Dobry den. Precetl jsem tu mnoho temat nato jak propojit notebook s pc pres krizovy kabel atd. Muj problem spociva v tom, ze mam PC v nemz jsou dve sitove karty jedna je napojena stale na internet a druhou mam prave napojenou na notebook pres krizeny kabel. Co se tyce PC vse funguje tak jak ma, ale u Notebooku dochazi k chybe a to: k omezenemu nebo zadnemu pripojeni. Pokud nainstaluju vse dle vasich rad priklad: "Nastavit sit pro domacnost nebo malou kancelar" udelam jak u PC tak u Notebooku tak vse bezi v pohode ovsem do te doby nez restartuju notebook pak jde jen pripojeni k mistni siti, ale k internetu uz se nepripojim. Zkousel jsem i manualne nastavovat IP adresy a DNS servery. Nic nepomaha. Nevite si nekdo rady? Diky.

Obrázek uživatele tatik

Nezmění se něco v nastavení? Aby jste následně internet na notebooku rozchodil, ćo musíte opět nastavit?

Obrázek uživatele Lee77

Musim opet nastavit sit pro domacnost nebo malou kancelar a to na obou PC.

Obrázek uživatele tatik

Po restartování PC by mělo existovat nějaké síťové připojení. Jaké je tam nastavení IP adresy, DNS serveru a pod? Jaké je toto nastavení při funkční konfiguraci?

Obrázek uživatele Lee77

Pokud jde o propojeni mezi pocitaci je vse v poradku a pokud chci na internet na NB tak to bohuzel nejde. Vse mam nastaveno na automaticky, protoze pokud vypisu vse manualne tak se pocitace propoji pouze jako sit a na NB se uz vubec nedostanu na internet.

Obrázek uživatele tatik

1. když teď zapnete notebook, nebude fungovat internet. Co vše uděláte, aby opět fungovalo a jak to uděláte. Popište.
2. Není na PC nebo notebooku více síťových připojení?

Obrázek uživatele Lee77

1. Pokud zapnu Pc a potom NB tak jde vse v poradku, pokud ale treba notebook restartuju tak uz internet nejde.
2. V PC mam 2 sitove karty jedna primo na net druha na NB.
V NB mam Net adapter a dale sitova pripojeni pres sitovou kartu Realtek a potom wifi

Obrázek uživatele tatik

ad 1 : já z Vás potřebuji dostat, co vše uděláte po restartu notebooku, aby jste opět rozchodil internet. Co z čeho na co konfigurujete.
ad 2 : já mám v notebooku wifi a síťovku. Pak mám ještě "modrý zub", který je ale neaktivní. Pro bezproblémovou činnost jsem zakázal v síťových připojení klasickou síťovku, kterou nepoužívám. Kolik připojení máte takto Vy v notebooku a kolik v PC. Zkuste případné nepoužívané síťové připojení zakázat.

Obrázek uživatele Lee77

1: Po restartu NB mam 2 moznosti. Bud dam jak v pc tak i v NB znovu nastavit sit pro domacnost nebo malou kancelar a pote se spojeni obnovi, bohuzel ne vsak vzdy takze musim pouzit ucinejsi metodu a to je ze PC a NB vypnu a pote zapnu a vse jde jak ma.

2:ja mam v NB wifi, sitovku a nejaky Net adapter je to myslim pripojeni jako ne telefon proste mensi nez na sitovy kabel. V PC mam dve sitove karty jedna primo na internet a ruha prave vede do NB.
A pokud zakazu sitova pripojeni tak mi internet nejede.

Obrázek uživatele Honza

A když to nejde a dáte opravit připojení u stolního pc?

Obrázek uživatele Lee77

ne nedam proste NB musim vypnout i s PC jinak se to nechytne

Obrázek uživatele tatik

Nemáte zaplý firewall?
Když jste nastavoval IP adresy, jaké jste nastavil?

Obrázek uživatele Lee77

Zkousel jsem zpusoby ktere jste tu drive uz popsali, napr.: zvysit u jednoho pc a to u NB posledni cislo o jedno, ale to se bohuzel nechyta protoze se spoji oba pocitace ihned ale internet nejde. Takze vse necham na automatiku a po zapnuti to jde jak ma.
A firewall zaply mam ale snim to prece napoprve naskoci.

Obrázek uživatele Lee77

Vyresil sem to nakupem routeru.

Obrázek uživatele renda.xman

dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou možnosti připojení internetu na notebook, pokud v domě již jeden počítač k internetu připojený je. musí to být přes wifi router nebo jsou i jiné možnosti? jaké konkrétně? prosím o co nejjednodušší vysvětlení - jsem úplně blbý amatér. předem dík

Obrázek uživatele tatik

to renda.xman : zkusím jednoduše, ale moc se mi to asi nepodaří, takže se následně ptejte. Nepochopil jsem přesně co máte na mysli "v domě již jeden počítač k internetu připojený je". Zkuste tedy odpovědět na následující otázky, aby to bylo jednodušší.
1. Máte na mysli panelový dům nebo rodinný?
2. Ten počítač připojený k internetu je u Vás doma?
3. Kdo je poskytovatel připojení?
4. Jak je přiveden signál k tomu jednomu počítači?
Jak je připojen počítač, drátem nebo wifi?
Zkuste odpovědět na co nejvíce otázek a co nejpřesněji. Podle toho bude stručnost mé odpovědi.

A založte si samostatné vlákno.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.