Neznámá síť

Dobrý den,
mám problém při hraní multiplayerových her přes internet a zjistil jsem že je to tím že používám 2 routery. 1 Router je zároveň i modem a tak jsem se z přebytečného routeru odpojil a napojil svuj PC přímo na modem. Když ale tak udělám, tak nejde internet. Místní síť se chová jako veřejná, neznámá síť a když dám odstranit potíže tak mi to napíše že Adaptér připojení k místní síti má neplatnou konfiguraci protokolu IP. Nepomohlo ani odstranit potíže pomocí win7 troubleshoot. Jinak ten modem/router na který se snažim přimo připojit je Zyxel P660HW T3 V2. Předem díky za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

který z nich byl původně "první" směrěm od internetu? pokud ten, co jsi vyhodil, tak ten měl v sobě nastavení připojení k internetu, které je potřeba dostat i do toho druhého, pokud má být teď "první".. potřebné info anjdeš v dokumentaci od internetu..

Obrázek uživatele Red_dawn
[45584] .

První byl ten který jsem odpojil. Pak jsem přešel na nový internet od O2, zakoupil se modem a stále jsem byl připojen přes tento router (SMC7004VBR). Jak tedy dostanu nastavení do toho modemu (Zyxel p660Hw t3 v2) aby mi šel internet? V manuále je většina zastaralá, koneckonců ten modem taky neni nejnovější a v manuálu je to dělaný podle winXP.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nemyslím první časově, ale první v pořadí, když říkáš, že jsi měl oba připojeny současně..

to nastavení modemu/routeru se provádí stejně ve všech systémech, přes prohlížeč internetu a přístupem na IP adresu routeru.. použij manuál.. když ti to nepujde, kouknu do manuálu taky..

Obrázek uživatele Red_dawn
[45586] .

První v pořadí od mého PC je ten router který sem vyřadil. (smc7004vbr).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak pak by neměl být problém.. pokud jediné, co jsi udělal je, že jsi ten router vyndal a kabel místo do routeru vedl rovnou do PC.. nastavení internetu by mělo být v tom modemorouteru.. ty máš tedy ADSL internet?

Obrázek uživatele Red_dawn
[45588] .

Ano mám ADSL.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vem si k ruce manuál.. projeď si nastavení routeru v modemu

ve vlastnostech síťového připojení najdeš protokol TCP IP - otevři nastavení a nastav vše, aby bylo na automatiku, i DHCP..

Obrázek uživatele Red_dawn
[45590] .

Všechno už je dávno nastavené a pořád to hlásí neznámou veřejnou síť. Někde jsem se dočetl že se mám pokusit odinstalovat síťovou kartu která se po restartu PC zase sama nainstaluje. Možná by to mohlo vyřešit problém, ale mám celkem strach že se to nenainstaluje a pak odrovnám internet úplně...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

síťová karta většinou požaduje jen základní ovladač systému, ale záleží, jakous íťovku máš.. integrovanou, ale kde a jakou.. ty v čipsetu nForce většinou ovladač potřebují svůj.. klasické realteky v čipsetech AMD nebo Intel jsou cajkové..

když mi řekneš, co máš za desku, najdeme ti ovladač, který si stahneš a kdyby se nenainstaloval sám (a i kdyby jo), nainstaluješ jej..

cože máš za operační systém? ve W7 se dá najít seznam všech dosud připojených stí, když je všecky smažeš, dojde k znovupřipojení k současné síti jako k "nové" a systém se podle toho nakonfiguruje..

Obrázek uživatele Red_dawn
[45592] .

Operační systém mám Win 7 Ultimate 64x a základovka je Gigabyte GA-MA770T-UD3P

Jinak síťovka je RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

běžn realtek běhá se základními ovladači W7.. stačí tedy odinstalovat a samy se dotahnou..

Obrázek uživatele Red_dawn
[45594] .

Tak jsem úspěšně odinstaloval a naunstaloval ovladač na síťovku a pořád to hlásí neznámou veřejnou síť a nejde internet......

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pak musí být problém v konfiguraci routeru.. ale to budeš muset konzultovat instalační údaje internetu, které bodu nejspíš součástí smlouvy o poskytnutí internetu, s manuálem routeru/modemu.. případně s pracovníkem technické podpory tvého poskytovatele internetu..

Obrázek uživatele Red_dawn
[45596] .

V následujících dnech by ke mě měl přijít technik přes tyhle věci tak uvidím.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ještě dodatek: Je důležité aby měl váš počítač přidělenou IP adresu, což zařizuje DHCP server, který by měl být nastaven v routeru, jak jste psal. Zkuste se podívat jestli má váš adaptér IP přidělenou - Příkazový řádek/ipconfig - ve vlastnostech adaptéru v Centru sítí a sdílení by mělo být všechno na automatiku (nemusí, ale je to jednodušší).


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.