Nevidím druhý pc

Mám doma wifi siť a jeden stolní pc a druhý noteboak.Vše mi fungovalo bezvadně mohl jsem na složky z obou pc.Ale stalo se že teď se dostanu na noteboak z pc stolního a z noteboaku se na stolní pc nedostanu.dcera instalovala na stolním pc Vista Transformation Pack tak asi se něco změnilo.prosím poraďte kde mám hledat chybu a jak odstranit problem.
Předem díky za pomoc

Jenda

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Hm, Transformation Pack jen předělává vzhledové nastavení systému, ale možná, že je v instalaci nějaká obměna i systémového nastavení. Již si nevzpomínám, které všechny soubory se nahrazují. (Bavíme se o Transformation Packu pro XP, že? Vzhled Vista?!)
Proto je dobré u tohoto balíčku si přesně vybrat při instalaci, co budeme měnit.
Takže, než se plácat znovu s nastavením, doporučuji bod obnovy z předinstalační doby tohoto balíčku. Problém by se měl vyřešit, pokud se jedná o SW chybu...

Obrázek uživatele jenda1405

Ano jednalo se o pak pro XP na vzhed jako vista.Ten bod obnovy mi taky napadl a chtěl jsem to vrátit ale bohužel všechny body před instalací tohoto pacu byly odstraněny,nebo prostě jsem je nenašel škoda.tak nevím jak dál co se kde mohlo jinak nastavit.jinak mám doma router wifi.tedy internet mi přesto jde vše prostě funguje i do noteboaku se dostanu, jen z noteboaku na stolní pc se nedostanu prostě pc není vidět a tedy i sdílené složky.
prosím poraďte kde začít hledat chybu.

jenda

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Bod obnovy je ve Start - Všechny programy - Příslušenství - Systémové nástroje - Obnovení systému a z kalendáře se vybírá patřičné datum .. Zde jste byl?

Jinak chybu bych hledal asi na počátku samozřejmě v síťových nastavení - start - ovládací panely - síťová připojení. S Wi-fi nemám moc zkušeností a nemám ji na tomto počítači k dispozici, takže nevím, jak to v tom nastavení IP, Masky apod. vypadá. Ale jistě napište, určitě se někdo do debaty připojí, kdybychom na to nepřišli ...

Obrázek uživatele jenda1405

Dobrý den

V bodě obnovy jsem byl jak popisujete,ale nejde to vrátit do toho dne kdy tam byl instalovaný ten pack.jinak stolní pc není připojen přes wifi.popíšu tedy zapojení.tedy adsl připojení jde do routeru (router je Zcomax WA-2204A-TX,tedy multifunkční) pak pomocí kabelu do stolního pc a noteboak je připojen přes wifi.ještě tedy jednou problém ze stolního pc se dostanu do neteboaku na sdílene složky, ale z noteboaku se nedostanu do stolního pc před tím nebyl žádný problém až po tý instalaci.jinak na obou pc jsou windows xp.prostě z noteboaku teď stolní pc nevidím a to je celý problém.jinak s připojením na internet není na obou pc žádný problém.

doufám že snad společně na to nějak dojdeme.

jinak děkuji že se tomu problému věnujete.

přeji hezký den.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Jde tedy jen o pohled do druhého počítače.
Zkontrolujte, jestli jsou počítače ve stejné "pracovní skupině". Tohle se může stát, obzvlášť mezi XP a Vista. Když jde internet, tak výchozí brána bude jistě dobře nastavena, takže problém bude jen v té pracovní skupině dle mého názoru ...

Obrázek uživatele BoB
[18345] souhlas

Mohu jenom souhlasit, skupina se mohla změnit při instalaci zmíněného packu. Párkrát jsem měl doma ten samý problém, vždy jsem to vyřešil opětovným nastavením stejné skupiny a ip adres. Po případě zkontrolujte nastavení firewallu.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.