Nestabilní WIFI síť

Dobré poledne!

Prosím o pomoc, už jsem zkusil hodně věcí, zatím bezvýsledně.

Mám domácí wlan síť od O2. Připojeno je na ní asi 5 notebooků a jeden PC. Vše funguje relativně v pořádku, až na stabilitu - pokud síla signálu klesne pod "slušný" - 3 "kostičky", okamžitě se mi objeví hláška "nelze se připojit k síti" a tray ikonu připojení k síti zastíní oranžový vykřičník. Problém je v tom, že připojení si někdy vypadne i na počítači pevně připojeném kabelem. Zkoušel jsem restart routeru vytržením ze zdi, přes webové rozhraní (10.0.0.138) a zkoušel jsem i vyměnit router jako takový. Výpadky mi přijdou strašně náhodné a zpravidla se jejich četnost zvyšuje s klesající sílou singálu.

Přemýšlel jsem o WDS - máme dvoupatrový dům a poměrně silné zdi, tak bych do každého patra dal jeden router.

Nevíte někd co s tím? Chcete, abych napsal nějaké parametry routeru a síťovek?

Díky, Petr

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten router je originál - Huawei od kyslíku? Tou výměnou myslíš Huawei za Huawei? Pokud ano, problém se stále jmenuje stejně - Huawei :D Bohužel většina jiných, kvalitních routerů obvykle nefunguje, protože kyslík se proti nim brání speciální modulací svého ADSL, kterou umí provést jen Huawei a další s kyslíkem spojené katastroftery..

Obrázek uživatele harryharry

No... přesně tak... vyměnil jsem Huawei za Huawei... Dík za vysvětlení. Takže mi zbývá - odejít od bublinkářů, pokud chci stabilní síť? (poslední dobou musím chodit pročítat skripta na balkón, aneb nejstabilnější místo v domě)

Obrázek uživatele Michal Čížek

jak staré jsou ty routery? zkus jim prozatím vyměnit napájecí adaptérek za nějakej relativně novej, mrkni jak jsou ty adaptérky silné, asi budou kolem 300-500mA , tak tam strč silnější, min 1A a routerům dodávej hodně vzduchu na chlazení, jestli se ti váli někde na koberci, je to jako bys to strčil do trouby.

Obrázek uživatele harryharry

Jeden je starý 5 let (vlastně to Huawei není!, ale když ho zapojím teď, nejde vůbec) a ten nový je Huawei a je starý asi tři týdny.

Doma mám asi třicet adaptérů, žádný není silnější než 500mA.

Router je na skříni a vede nad ním vodovodní potrubí, takže je celkem v chladnu, nijak se nepřehřívá

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ono to není ani tak o adaptéru, jakože to nezvládne samotný router - Huawei je katastrofa.. Bohužel nejen, že nefunguje většina ADSL modemrouterů, ale nefungují často i když za huawei dáš druhý - vlastní router. Ale toto řešení patří asi k nejlepším, které se u O2 dá vymyslet..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Hmmm občas se takto prodlouží životnost, dělá to i při připojení jednoho či dvou zařízení, nebo jen když všech 5, nebo kolik jsi to psal.

Obrázek uživatele harryharry

Díky za info. takže mám zkusit na nějaký výstup připojit další router?

Žádnou příčinu či zákonitost vypadávání sítě jsem nenašel (už jde o počet připojených zařízení, námahu sítě, počasí atd.)...

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkusil bych připojit svůj router

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[70817] Dotaz

Zdravím Slaňáka ))))

mám ten samý problém, co Harry. Nepomohla by silnější anténa?

Zdraví taky Slaňák

Obrázek uživatele harryharry

Já rezignoval a přemístil router blíže k mému pokoji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) možná pomohla, záleží přes kolik stěn má signál prolézt, ale pokud jde umístit wifirouter co nejvíce do středu bytu je to nejlepší řešení, už jen z toho pohledu, že nebudeš zářit výkonem sousedovi do obýváku.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.