Nejde wifi

Ahoj, píši zde za svého přítele, který žije v cizině a od rána má problém s internetem. Celou dobu měl notebook zapojený přes wifi, dnes ráno notebook vypnul a když se dopoledne vrátil a ntb zapnul, tak mu nešlo připojení přes wifi. Pořád se mu tam ukazovala hláška, že má u sebe v počítači duplicitní ip adresu...zkoušel to všechno přenastavovat, změnit nastavení atd. Nakonec zjistil, že tam probíhala nějaká aktualizace systému, kvůli které mu ta wifi nešla. Jenže mu nejde ani teď a to se pokoušel vrátit všechny hodnoty modemu zpět, tak jak byly. Heslem to prý také není, to píše správně. Zkoušel resetovat modem, ale nic. V nabídce wifi sítí se mu u té jeho ukazuje - žádná síla signálu s červeným křížkem, ale když ntb připojí kabelem, tak mu internet funguje. Netušíte někdo, co by mohlo být špatně ?

Obrázek uživatele Michal Čížek
[73578] Nejde wifi

Ahoj, pokud připojení kabelem funguje, bude problém v routeru. Nejlépe restartovat router do defaultu a pak udělat nastavení znova, možná použít jiný napájecí adaptér pro router bude také odvěci. Dál jedině sehnat jiný router a odzkoušet na něm.

Obrázek uživatele Terkasp
[73579] Nejde wifi

Je ale zajímavé, že mobilem se přítel na tu wifi v pohodě připojil, když to teď zkoušel před odchodem do práce. Právě mi říkal, že u ikony síly signálu s tím červeným křížkem, že měl pod tím napsáno, že nastavení ntb neodpovídá požadovanému nastavené routeru, ale netuší, jak by ten ntb měl nastavit správně nebo kde to správné nastavení zjistit.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[73580] Nejde wifi

když nechá vyhledat dostupné sítě, tak se mu jeho sít znova nezobrazí?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.