Nejde propojit NB s LAN sítí a sítí vůbec (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, dnes jsem byl na lanparty a naskytl se problém u mého notebooku. Po připojení se switchem NB vůbec nijak nezareagoval jakoby ani připojen nebyl. Když jsem ho doma zkusil připojit k internetu pomocí kabelu tak nereagoval také. Nevím jestli může být nefunkční síťová karta nebo tam nemám nějaký ovladač ale mám pocit že dříve jsem se sítovým kabelem propojit mohl ale vždy s tím byly nějaké problémy protože se to stále přepínalo na wifi. Příjde mi to nějaké celé rozdrbané a nevím co stím. Díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, co to udělá při připojení kabelem? Nenapíše to nic, nebo že neni žádné připojení? Nastavení v NTB je na automatiku přidělení IP, nebo tam máš něco natvrdo nastavené?

Obrázek uživatele danasos

Když UTP připojím tak notas nijak nezareaguje-stále jsem připojený na wifi. U všech NB se při připojení síťového kabelu v pravém dolním rohu objeví ikonka že je k dispozici jiné připojení nebo něco takového. Nastavené to mám asi na automatiku protože se to automaticky vždy snaží připojit na wifi která je k dispozici.

Obrázek uživatele Michal Čížek

myslel jsem automatiku nasstavení, kdy vzdálený DHCP server tvému stroji přiřadí IP, nebo jestli hodnoty IP máš nastavené manuálně.
To je nyní jedno, když vypneš wifi a připojíš kabel je nějaká změna, nebo to něco udělá?
Mrkni do správce zařízení, sítové adaptéry co tam máš za zařízení a jestli neni u nějakého žlutý trojuhelník s vykřičníkem, nebo vůbec ve správci zařízení nějaké neznámé zařízení

Obrázek uživatele danasos

;) Díky za popostrčení. Vůbec mě nenapadlo se podívat do správce zařízení. Po té co jsem zjistil že je potřeba nainstalovat ovladač, vyhrabal jsem cd co bylo k notebooku a světe div se neměl jsem nainstalovaný LAN driver protože byl v nabídce a lze ho nainstalovat jen jednou. Připojení funguje jak má. Můžete uzavřít. :eek: