Nastavení Routeru

Zdravíčko známý si nedávnou koupil router ASUS RT-N10E a nejde mi přes něj za žádnou cenu zprovoznit internet který bez něj normálně jede, dostanu se do rozhraní nastavím wifinu ale nedaří se mi zadat ip adresy ze smlouvy od poskytovatele do nastavení routeru tak aby by bylo možné připojit se k internetu. V okně rozhraní kde se to nastavuje mi to hlásí že zadané adresy nejsou platné přitom jsou normálně funkční(bez nich by to nešlo vůbec) v horším případě se to celé zablokuje připojení mi pak hlásí neznámou síť a do rozhraní mě to už ani nepustí protože to nemá normální rozhraní přes prohlížeč ale jakýsi program a když se to stane tak musim celej router vyresetovat.

já jen jestli s tim nemáte někdo nějaké zkušenosti

díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, nastavení připojovacích údajů od providera nastavuješ ve WAN? Můžeš udělat nějaké screeny z položky WAN, kde se zadávají IP, gateway a DNS? A také vypni firewall routeru

Obrázek uživatele smycma

Vypnutí firewalu vyzkoušim momentálně u toho nejsem, našel jsem na internetu návod na rychlou instalaci a pak mi došlo že to bude nejspíš tím že mi tam ty údaje nejdou zadat, kontaktoval jsem providera s žádostí o řešení tak uvidim co mi k tomu řeknou. Ale i windowsy mi při nastavování připojení vyhodily hlášku že zadaná adresa není v nějakym registru ale aspoň mi to povolilo nastavení s těmahle hodnotama uložit a funguje to.
Právě při nastavení WAN na adresy zadaný providerem mi pak zablokovalo přístup do rozhraní routeru "Stránku nelze zobrazit" jako když vypadne internet což je docela na houby když u každýho jinýho routeru stačí bejt přes kabel propojenej a do rozhraní se dostanu bez ohledu na správnost nastavení.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak uvidíš co odpovědí

Obrázek uživatele smycma

tak to celé bylo v tomn že byla špatně zadaná výchozí brána od providera.
Nakonec to začal odmítat i počítač ale zadal jsem nevou bránu a se správnými údaji to šlapalo do dvou minut :-D

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) tak alespon tak :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.