najde se zdatný muž, který mi dokáže pomoct?:)

Dobrý večer :)

Ačkoliv jsem si toho tady přečetla opravdu hodně o připojení počítačů k internetu, pořád jsem nevyřešila můj problém. Připojení k internetu mám přes "routr".

Začalo to tím, že mi na notebooku nešel pustit žádný film, ani DVD přes mechaniku, protože programy na přehrávání mi začaly stávkovat. Tak jsem si řekla, že je všechny odinstaluju a nainstaluju si jenom jeden ( měla jsem 3 a k tomu ještě nero a media player ale ty mi nefungovaly a nefungují vůbec - taky nevím, čím to je). No jenže jak jsem to všechno hezky odinstalovala a chtěla jsem si najít na internetu nový přehrávač... tak milej internet prostě přestal jít. Nejdřív jsem si říkala, že mi to jenom nějak vypadlo a naskočí to, ale to jsem se asi hodně spletla.

Zkoušela jsem do noťasu zadat znovu IP adresu a taky DNS ale nic se nestalo. Když jsem dala opravit problém, tak mi to napsalo, že nelze pokračovat, protože není povolen protokol TCP/IP - v tomto případě už jsem naprosto ztracená, protože nevím, co to znamená ani jak a kde to opravit.

Je tady někdo, kdo by rozuměl tomu, co mám za problém a hlavně někdo, kdo by mi ho pomohl vyřešit? :) byla bych moc ráda.. protože jinak mi asi nezbyde nic jiného než přeinstalovat celý windows.

Děkuji vám předem za všechny odpovědi a rady.

Obrázek uživatele MirekPluskal

1)Spustěte počítač-Poslední funkční konfigurace(nebo nouzový režim),před naběhnutím OS,mačkejte klávesu F8.
2)Vyčistit počítač od havěti(virů).
3)Vyčistit registry.
4)Nainstalovat nový přehrávač.
Toť moje rada,zatím pro začátek :???:

Obrázek uživatele Peca

Jak dlouho ten systém tam máte? Jestli by opravdu nebylo od věci jednou za čas přeinstalovat celý systém...jestli je už dost nakopnutej :???:

Obrázek uživatele Verutynka

No tak počítač jsem zkontrolovala, žádný vir tam nebyl a i po nainstalování nového přehrávače ( i prohlížeče) se nic nestalo. Pořád mi to píše, že jsem připojena jako kdyby na vlastní síť (což teda nechápu) a nemůžu se připijit na místí síť ( na hlavní počítač s routrem).

No jinak noťas mám i s windows 2 roky.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jakým antivirem jste to kontrolovala? JE potřeba vyzkoušet i jiné programy jako MBAM - http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a_site/bezpecnost/ostatni/winsock-... ... nejdříve je potřeba vyřešit ty přehrávače, až půjdou, tak začneme řešit síť. Jakým způsobem nefungují? To jste nepopsala a to je poměrně důležité :???:

Obrázek uživatele Verutynka

tak počítač jsem zkontrolovala SpyBot S&D, Ad-Aware a Nodem. Našlo mi to v Nodovi a Ad-Aware nějaký vir, který jsem dala do karantény ( nějaký trojský kůň).
no a přehrávače... když jsem si chtěla pustit písničku nebo film např. v neru, tak mi naskočila tabulka s nějakou chybou. to samé mi dělalo i u media playeru, a přehrávačů Real Player a VLC. Proto jsem taky Real player a VLC odinstalovala ale od té doby mi nejde internet. Nero mi odinstalovat ani nejde (hlásí to taky nějakou chybu). Chtěla jsem si aspoň vypálit nějaké věci, které v počítači mám, ale nefunguje mi ani vyplaování. Proto jsem nainstalovala novější nero, ale to jak se zdá taky nechce poslouchat a nic mi taky nevypálilo.
Jinak zkusím ty registry a potom ještě opravu TCP/IP pro XP a uvidím, co to udělá :)

jinak zatím děkuji moc za rady :)

Obrázek uživatele Verutynka

tak ještě k tomu neru - nejde ani přeinstalovat, ani odinstalovat, ani pustit. :D tak vážně netuším, co s tím je.

Udělala jsem i ty registry i ten druhý prográmek a s PC to ani nehlo.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak vám bych už poradil jen reinstalaci systému :)) protože viry v karanténě nemají žádný smysl, už ovlivnily operační systém, takže je už nakažený.

Obrázek uživatele MirekPluskal

Já bych ještě zkusil otestovat soubory v truhle,potom je obnovit.Jestli by problémy pokračovaly,tak zbývá jenom reinstalace.

Obrázek uživatele tatik

¨mbam a přiožit log.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.