Linksys WRT54GC nastavení - wifi nejede (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den. Potřebuji poradit s nastavením wifi sítě. Router jsem zapojila, přes ip jsem se připojila k nastavení routeru. Jelikož jsem nováček nastavila jsem si základní parametry(hodně podle návodů na netu).
Chtěla bych teď mít internet v notebooku přes wifi. Do nastavení routeru wireless jsem napsala mac adresu ntb. Ntb síť najde, přihlásím se, ale net nefunguje. Buď píše, že se připojuje nebo že je nepřipojený. Nevím kde je chyba. Jinak v pc mi net jede. Internet mám od UPC.
Poradíte?Děkuji.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tu MAC adresu jste psala kam? Jestli do ochrany přes MAC control, tak to je správně, ale jestli někam jinam tak určitě špatně. U WiFi stačí nastavit název sítě tzv. SSID pak frekvenční rozsah a nakonec zabezpečení např. WPA2 a jeho heslo.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak mac adresu jsem psala do Wireless-wireless Mac filter -zvolila jsem permit(jako povoleno) a napsala mac adresu ntb. Bohužel nefunguje. Název sítě i heslo mám. Ntb vidí, že je síť a snaží se připojit i heslo zadávám, ale pak mi napíše nepřipojeno.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

V protokolu na ntb mám zaškrtnuto získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky. To mám nastaveno i na routeru. Přečetla jsem hodně diskuzí a zkouším, ale bez výsledku.

Obrázek uživatele TheALuminium

A zkoušel jste notebook na jiných WiFi sítích ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, zkoušela.Ntb lenovo 3000 N100. Zkoušela jsem i z diskuzí nastavit ručně ip, masku...ale i to nefunguje. Ještě je mi divný, že v nastavení routeru, když si dám status a podívám se na mac adresu routeru a pak na mac adresu wireless network, tak je stejná a není to mac adresa ntb. Přes kabel v ntb jede internet.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak zkuste ten MAC control úplně vypnout jestli to pomůže.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vypnula jsem celý Mac filter a stejně nefunguje. Takže je jedno zda mám vypnutý mac filter nebo zapnutí s povolením mac adresy ntb.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Problém vyřešen. Velice se stydím :x byla to naprostá kravina. akorát jsem si změnila passphrase. Router byl již používán a já jsem jaksi vynechala tuhle "maličkost". Děkuji moc za zájem.

Obrázek uživatele TheALuminium

Ok :)) hlavně, že je problém vyřešen a díky za napsané řešení :???: