Konfigurace sítě (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, potřebovala bych poradit se změnou hesla na Wlan 11g Routeru, který přijímá ze switche internet a dál pouze vysílá přes wifi na horní patro. Do switche je připojen kabelem hlavní router Airlive, do kterého vede samotný internet. Přes ipconfig mi to vyhledá pouze hlavní router Airlive. Nevím, jak nakonfigurovat wlan 11g router, nebo vůbec, jak zjistit jeho adresu. Snažím se to jakžtakž vysvětlit, ale je pravda, že to není příliš šikovně udělané. Ale z dolního routeru (Airlive) jsme nahoře chytali velmi slabý signál, proto se zavedl ještě jeden wifi router (Wlan 11g router). Prosím o radu. Děkuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jestli tomu dobře rozumím, potřebuješ změnit heslo v (Wlan 11g router), na který se připojuje např NTB. Přes IPCONFIG si zjisti jakou IP adresu dostal NTB, pokud např. 192.168.1.101- a dál , připoj se přímo kabelem do toho routeru a ve vyhledávacím řádku webadresy napiš 192.168.1.100 odentruj a měla by ti naskočit přihlašovací tabulka pro přístup do routeru.
Napiš název a označení toho routeru, je to na něm napsané.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuju moc za radu. Adresa mého ntb je 192.168.2.130. Zkusila jsem všechna čísla od 100 do 130 a nic mi to nenašlo. Ještě nějaké nápady?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Podívejte se na položku "výchozí brána". To je IP vašeho routeru, to zadejte do vašeho prohlížeče. ;)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, tam je router pod adresou 192.168.2.1., ale v něm heslo nechci změnit. Wifi router, pro který chci změnit heslo, přiděluje adresy zhruba od 125 výš. Do prohlížeče jsem zkoušela zadat všechny možné koombinace od 100 do 130.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ahá, už rozumím. Přečetl jsem si znovu váš první příspěvek.

A proč se nepřipojíte tedy na WIFI druhého routeru a nezměníte heslo pomocí výchozí brány? Nebo vy právě heslo nevíte a tak se snažíte najít cestu k němu srze základní síť? Taky se můžete k routeru připojit rovnou kabelově přímo - tím se vám informace o připojení aktualizují dle aktuálního zařízení.

Taky se můžete připojit primárně do routeru 192.168.2.1 a podívat se do LOGu na aktuálně připojená zařízení - budou tam s MAC i IP adresou. :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Heslo vím, ale potřebuji ho změnit. Zkoušela jsem se připojit přímo, ale kolonka výchozí brána v příkazovým řádku zůstala nevyplněná. Zkoušela jsem se připojit na wifi hlavního routeru, jak jste psal, a router, u kterého potřebuju změnit se vůbec neukazuje v připojených zařízeních. Notebooky se ukazují v pořádku. Už opravdu nevím, jak to zjistit...budu vděčná za další tipy a nápady..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, vy se díváte pořád přes příkazovou řádku.
A co když se připojíte na WiFi ono routeru a podíváte se přes vlastnosti připojení - tlačítko Podrobnosti? Jakou vůbec dostanete IP na tomto routeru?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Na obou wifi získám adersu hlavního routeru (tedy toho, kde nechci změnit heslo), a to 192.168.2.1.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jaké je přesné označení a název toho Wlan 11g routeru?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

FCC ID: PANWA2204A, pokud myslíte toto..

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže pokud je to ten wifirouter, na kterém potřebujete změnit heslo, http://www.google.cz/imgres?q=panwa2204a&hl=cs&sa=X&biw=1280&bih=834&tbm...

odpojte kabel WAN a připojte NTB, nebo PC přímo kabelem do routeru do jednoho ze 4 portů LAN, pokud nebyla změněna jeho vnitřní nastavovací IP, měli by jsme se připojit následovně:
Na NTB (PC) nastavit manuálně IP adresu 192.168.1.100 a Maska podsítě 255.255.255.0 potvrdit uložit. Následně otevřít internetový prohlížeč a do vyhledávače web adresy napsat 192.168.1.254 odentrovat a měla by naskočit přihlašovací tabulka.
Přihlašovací jméno i heslo nechat prázdné a pokračovat dál.
V menu vyhledat WIRELESS - SECURITY
položka PRE SHARED KEY, tady se napíše nové přístupové heslo (klíč) pro připojení wifi
potvrdit APPLY restartnout wifirouter, připojit kabel WAN, na NTB (PC) vrátit nastavení získání IP tak jak bylo předtim, předpokládám automatika a odzkoušet připojení WIFI s použitím nového přístupového hesla (klíče)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak konečně se povedlo! Děkuji Vám za ochotu.