Jak zpomalit net

Zdravím, mám dva compy připojené přes O2 router. Na jednom stará furt stahuje filmy jako šílená a za chvíli je disk plný a systém zasekaný. Nechci ji dávat nový disk protože by to bylo jen otázkou času než by to naplnila, já ji disk zformátuju celý to reinstaluju a za chvíli je to zase plný protože net je rychlej. Existuje tedy nějaký způsob jak na tom druhým PC ten net zpomalit? Když ji to stáhne film za 20 minut tak stahuje, ale kdyby ji to stahovalo třeba 4 hodiny, tak to by si rozmyslela...
Díky za rady.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud nefunguje klasická ústí domluva :), nastavit limit stahování (respektive rychlosti) na většině routerů lze.

PC je připojen po kabelu? IP přidělujete automaticky (DHCP) nebo máte nastavené (ručně) pevné? Ten modem je konkrétně který - O2 dává tuším Huawei...

Obrázek uživatele Apofis

Jo je to ten Huawei, pc je připojen přes kabel stejně jako ten druhý, kde ale limit nechci. Nastavení je automatické, u XP to šlo nastavovat ručně, ale u sedmiček vůbec nevím. Ještě mě napadlo nějakým způsobem bloknout stránky jako uložto, czshare, edisk apod.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Můžu vám to napsat jenom obecně, vím, že je to nějakej ten Echolife, ale přesně typ nevím (takže si nemůžu najít k němu manuál).

Blokace stránek je samozřejmě možná (akorát bude tuším problém s blokací konkrétního počítače).
Kompletní blokace by se udělala v administraci routeru pod Firewallem - URL filter. Tam to většinou bývá. Blokace stránek jen na jednom počítači se udělá velmi snadno, v souboru "hosts", kde stačí vypsat IP adresy jednotlivých serverů.

Omezení rychlosti umí jen některé routery (i když dnes to už není taková výsada jen některých), potřeboval bych k tomu ten manuál (ale pochybuji že Huawei to bude mít, ale co já vím). Také se to dá řešit nějakou aplikací třetí strany. Ale je to tak trochu z bláta do louže - nic závratného.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.