Jak zesílit signál wifi

Zdravím. Potřeboval bych poradit, jak co nejjednodušeji zlepšit příjem wifi signálu v rodinném domě. K wifi mám připojený pouze notebook a od přístupového bodu jsem vzdálen cca 100m. U okna směrem k vysílači je všechno samozřejmě v pohodě, horší už je to v obýváku, kde se připojuji nejčastěji. Poslední dobou je tam signál čím dál horší, takže bych ho potřeboval nějak zesílit. Bohužel se moc nevyznám v síťových komponentech, proto prosím o radu, co vše potřebuji k tomu, aby se příjem signálu zlepšil.

Obrázek uživatele TheALuminium

V podstatě stačí koupit silnější anténu k WiFi AP a problém by měl být vyřešen. Jen je potřeba koupit tu správnou.

Obrázek uživatele Geodetpaja

Aha :-) Můžete být trochu konkrétnější? Jak jsem psal, jsem v tomto směru naprostý laik...

Obrázek uživatele TheALuminium

Máte ve Vaší lokalitě nějaký obchod s telekomunikační technikou? Možná i v obchodě s výpočetní technikou by to měli. Chtělo by to abyste jim to zařízení, které vysílá WiFi signál přinesl a ukázal, jestli by neměli silnější anténu.

Obrázek uživatele Geodetpaja

No, mě jde spíš o to, že bych potřeboval signál z přístupového bodu mého providera nějakým způsobem šířit dál po domě tak, abych wifi nechytal kvalitně jen u okna, ale i v obýváku. To znamená že potřebuji "něco", co zachytí signál ze střechy nedaleké bytovky a předá ho dál do domu. Nevím jestli tuto funkci může plnit nějaký router nebo něco takového. Nebo jestli lze k notebooku připojit nějakou silnější anténu, která by signál dokázala kvalitně zachytit i uvnitř domu.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak teď moc nechápu, jak to máte zapojené. Z čeho tedy chytíte ten WiFi signál. Kde je ten AP?

Obrázek uživatele tatik

Myslíte něco jako napíchnout se "na černo"? O tom tato poradna není. :?

Obrázek uživatele Geodetpaja

Signál wifi chytám z přístupového bodu (vysílače???), který je na střeše nedaleké bytovky (cca 100m). Připojený jsem SAMOZŘEJMĚ na základě smlouvy s providerem. Jen potřebuji docílit toho, abych uvnitř mého domu bylo možné zachytit signál stejně kvalitně jako například u okna do ulice. Chtěl bych vědět, jestli existuje nějaké jednoduché řešení (router, anténa, zesilovač - cokoliv)...

Obrázek uživatele Geodetpaja

Pokud by se ten zesilovač umístnil někam za okno a předával signál dál do domu, tak by to bylo přesně to, co hledám! Díky za tip!

Obrázek uživatele TheALuminium

Anebo poté jiný způsob by byl si koupit silnější přijímač k notebooku například http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34035 ale pokud bude fungovat ten první způsob, tak by to bylo lepší.

Obrázek uživatele Geodetpaja

Díky za tipy! Zkusím ten zesilovač, snad to pomůže!

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak pak napište jak jste dopadl :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.