Iphone 3G a připojení k upc

Ahoj všem , prosím o radu . Pořídil jsem si Iphone 3G a chtěl bych ho přes wifi připojit k upc internetu . Mohli by jste mi prosím poradit jak na to , zda stačí pouze wifi adaptér co se připojuje do usb a nebo musím mít ještě něco navíc ? Nejsem v těhle věcech moc zběhlý . Předem děkuji za jakokoliv radu .

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
nevim, jak to máš řešené, ale něco pro ten Iphone musí vysílat signál a to je nejčastěji router, ten máš?

Obrázek uživatele Tomino69

Ještě zatím nemám nic . Jen ten Iphone a PC . Aha takže budu potřebovat i ten router, právě jsem myslel jestli nebude stačit jen ten wifi adaptér co se strká do usbčka . Řekl jsem si že než začnu do něčeho investovat raději se zeptám .

Obrázek uživatele Dick

Teoreticcky by stačil, pokud by se dal nakonfigurovat jako AP přístupový bod. Nevýhoda v tom ale, je, že pokud bys chtěl mít internet v Iphone, musel bys mít zapnuté PC. Router je lepší řešení. Tam poběží internet nezávisle na PC.

Obrázek uživatele Tomino69

Díky moc za info . Mohli by jste mi ještě prosím doporučit nějaký ten router ( aby to nebylo moc složité a cenově přijatelné ) ? Četl jsem že některé routery mají s upc trochu problémy .

Obrázek uživatele Honza

Máš nějaké striktní požadavky cena, další nějaké vymoženosti?

Obrázek uživatele chomin

presne to je ten problem, kdybychom meli sit vytvorenou pouze pres wifi adapter zapojeny do usb - pocitac by musel byt zapnuty.

takhle se koupite router, do ktereho z modemu od UPC zapojite kabel (mel by byt zapojen do portu WAN) a pote vam pojede pres antenu signal wifi a pres ostatni LAN pripojeni (vetsinou mivaji routery 1xWAN, 4xLAN) dalsi pocitace nebo cokoli zapojeneho pres LAN (muze to byt treba i tiskarna). pote muze byt pocitac vypnut.

tady jsou sikovne routery, ktere by s UPC nemely mit problemy:
http://www.agen.cz/produkt/24114/SMC-WBR14-G2-Wifi-Access-Point-Router.h...
http://www.agen.cz/produkt/48709/Asus-WL-520gC-Wifi-Access-Point-Router....
http://www.agen.cz/produkt/45214/OvisLink-WMM-3000R-MIMO-Wifi-Access-Poi...

SMCcko je levne a zaruku na nej budete mit az (podle shopu) 60 mesicu. to je prijmena zprava, ovsem najdou se i nevyhody v podobe slabe bezpecnosti (sifrovani dat je pouze pres WEP) a dalsi.
ASUS osobne vlastnim a nemuzu si ho vynachvalit (zajimave, ze me stal 850 Kc...nevim proc tak vsechno zdrazuji...kord na vanoce)
Ovislink je ale best (co se tyce domacich routeru), ovsem cena uz je trosicku vyssi. zalezi na vas, kolik do toho chcete investovat ;-)

Obrázek uživatele Tomino69

Mockrát Vám děkuju za rady . Žádné extra požadavky nemám ( snad je kdyby bylo české ovládání a jednoduché nastavení ) , jde mi jen čistě o propojení Iphonu a internetu . Zatím bych ho neměl jak jinak využít tak se mi za to nechce dávat hodně pěněz .

Obrázek uživatele chomin

nektere routery maji nastaveni pres jakykoli internetovy prohlizec, nektere maji svuj software. vetsnou se jedna o software, ktery je uzivatesky prijemny a jednoduchy.

az si koupite router, budete ho instalovat a nastavovat a pokud se objevi problem, tak napiste a spolecne to vyresime ;-)

Obrázek uživatele Tomino69

Díky , nejspíše koupim Vámi doporučený Asus . Jen se chci ještě zeptat , běží i pod Windows Vista ? U některých výrobků je to uvedené , u tohoto bohužel ne .

Obrázek uživatele chomin

bez problemu ;-) tento router je kompatibilni s Vistami


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.