dvě pc na net bez routru a switche

dobrý den,potřeboval bych poradit jak připojit dva počítače k netu aniž bych použil router nebo switch,slyšel jsem že by to mělo jít při použití dvou síťových karet v pc které je připojeno na net,ale nevím jak obě pc nastavit, chci toto řešení použít pouze dočasně, momentálně prostě jinou volbu nemám,děkuji za odpověď

Obrázek uživatele tatik

Tak, jak již bylo mnohokrát napsáno. Je třeba vůbec vědět, umožňuje-li provider tuto možnost. Jsou poskytovatelé, kteří povolují IP adresu, nebo dokonce Mac adresu.
Od koho máte internet? Jedna z možností jsou opravdu 2 síťovky v 1 PC. Toto se svého času používalo u ADSL připojení, kdy ještě tehdy ČT dovoloval připojení pouze 1 PC. Fungovalo to tak, že jste musel jedné síťovce přidělit IP adresu, která byla požadována ADSL. Bylo to nějak jako 10.0.0.1 nebo tak nějak a druhou jinak - libovolně. Pak se nainstalovalo na to PC s 2-mi síťovkami Proxi a druhé PC se připojilo přes Proxi.

Obrázek uživatele alfa

děkuji za velmi rychlou odpověď nejsem v síťových činnostech příliš zběhlý znamená to tedy že na pc které bude přímo připojené k netu musím nainstalovat proxi server?mohl byste mi to ještě trochu popsat nebo mne odkázat na další zdroje informací? podle mých informací v případě switche a routeru poskytovatel (Lt-net) normálně a bezplatně připojení více pc na jednu anténu umožňuje.
dekuji nashledanou Alfa

Obrázek uživatele tatik

Ještě jedna věc - v tomto případě bude muset být zapnuto PC, na kterém běží Proxi. Jinak druhé PC nepřipojíte. Máte o toto připojení ještě zájem?

Obrázek uživatele tatik

opravdu nechcete switch nebo hub? Dnes to již tak náročné není.

Obrázek uživatele alfa

hned v úvodu jsem psal že to je řešení dočasné, do této situace mne tlačí má dcera která chce mít pc též na netu, mně samotného to příliš netěší, ale budu se jí snažit přesvědčit aby měla trpělivost a počkala než zakoupím switch:-) mnohokrát děkuji za odpovědí,hezký zbytek víkendu alfa

Obrázek uživatele tatik

Jj, děti, to znám. Nehci Vám to rozmlouvat, ale v tomto případě bych dceři vysvětlil, ať počká do úterý, max. středy. Switch se dá koupit všude a dnes již za pár peněz - řádově několik stokorun. Pokud i přesto chcete toto řešení, napište. Dám si práci s podrobnějším popisem.

Obrázek uživatele alfa

:-)ne není třeba to dále řešit,snad to pochopí,slíbil jsem jí že do té doby než bude switch tak jí umožním používat moje pc měl bych ještě jeden dotaz i když vůbec nesouvisí s předchozím problémem,vlastním miniDV kameru Panasonic NV-GS180 která by měla fungovat jako webová kamera bohužel nedaří se věděl byste radu, používám Skype poslední verzi a ICQ 6 děkuji

Obrázek uživatele tatik

domnívám se, že je to rozumné řešení. JEstli zajdete do obchodu s VT koupit síťovku,mužete koupit i switch.
Co se týká kamery, bohužel, Vám neporadím. Není to moje silná parketa. Zkuste zadat dotaz do fóra, někdo snad bude mít zkušenosti.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.