domácí wi-wi - prosím o radu

Zdravím všechny!

Po dlouhé době jsem se rozhodl zřídit si domácí síť wi-fi. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Vzhledem k tomu, že s touto problematikou nemám žádné zkušenosti, potřeboval nějak polopaticky vysvětlit jak postupovat. Tj. jaký pořídit router, co by měl umět (nejlépe rovnou nějaký doporučit).
Uvažuji, že bude prozatím připojen pouze NTB. Připojení je kabelové od netboxu, a chtěl bych si zajistit volný pohyb po bytě. Výhledově bude připojen ještě jeden NTB - wifi, případně stolní PC - kabel. Dále uvažuji o občasném připojení mobilního telefonu - wifi. Výhledově možná voip telefon. Taky bych chtěl na router připojit ext. hdd, který by se měl? chovat jako síťový disk, případně server. Jedná se o třípokojový byt v paneláku. Limitujícím faktorem je cena, která by měla samozřejmě být co nejnižší.
Pište prosím sem na fórum, případně na mail - kawon(z)seznam.cz., nebo prosím hoďte odkaz, kde by se dal můj problém vyřešit.

Díky za každou radu.

Hezký den

kawon

Obrázek uživatele tatik

Problémy se řeší na fóru, nikoliv mailem. :?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tatik má pravdu - upřesňuji: jedině řešíme zde na fóru. (Autor vlákna tam však tuto možnost nevylučuje.)

Pro začátek doporučuji si pročíst alespoň úvod v tomto článku: http://www.pcporadenstvi.cz/nastaveni-bezdratove-site-wifi-ovislink

A dále tedy připojit konkrétní dotazy ...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.