Domácí síť

Ahoj,
potřebuji pomoct s domácí sítí, která mi stále nejde nastavit. Můj PC (Win 7) je připojen k routeru pomocí kabelu a potřebuji ho spojit s NTB (XP), který je připojen k routeru pomocí Wi-Fi. Internet funguje, ale potřebuji sprovoznit komunikaci mezi těmito počítači, abych mohl sdílet tiskárnu, která bude připojená na PC.

Zkoušel jsem několik návodů, ale nepovedlo se mi to. Zkoušel jsem na NTB zadat příkaz ping a PC odpovídalo, ale když jsem tento příkaz dal z PC na NTB, tak už to nešlo i přesto že jsem zkoušel nastavit na NTB stálou IP adresu.

Osobně si myslím, že problém bude v tom, že počítače nejsou ve stejné domácí skupině. Jenže nevím, jak je dát do stejné. Na PC se nastaví domácí skupina sama a nemůžu to nijak ovlivnit a z NTB se do ní neumim dostat.

Poraďte mi prosím....

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zdravím, Věčný problém sdílení W7 a XP. Na XP se domácí skupina nedá nastavit. Je potřeba zkontrolovat jestli jsou ve stejné PRACOVNÍ SKUPINĚ a na W7 mít tiskárnu sdílenou, pak na XP hledat tiskárnu jako sítovou. Dál je dobré pro zprovoznění, alespon na zkoušku mít vypnutý firewall, pokud možno i na routeru.

Obrázek uživatele Nighty
[71253] Síť

Zdravím, mám podobný problém, potřebuji zesíťovat PC a netbook pomocí UTP kříženého kabelu abych mohl přetahovat soubory z netbooku do PC, oba dva mají WIN 7.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, to je dost nepraktické, pokud je takto propojíš, budeš muset na obou nastavit pevnou IP adresu, to znamená, že se pak nebudeš moc připojit k internetu jinde a budeš muset přepínat z5 na automatiku.

Jinak řešení je:
PC nastav
IP adresu 192.168.1.100
mask 255.255.255.0

NTB 192.168.1.101
mask 255.255.255.0

dál na PC koukni na domácí skupinu, pokud ještě neni vytvořená, zadej vytvořit, vygeneruje ti to heslo, které pak použiješ na NTB, kde v domácí skupině zadáš PŘIPOJIT K DOMÁCÍ SKUPINĚ a následně nacvakáš to heslo z PC.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.