Bezdrátové propojení PC s NB kvůli internetu

Dobrý den,
mám sdílený internet s několikal lidma z ulice. Mám takový malý satelítek, který vede na půdě do routeru a odtud kabelem (asi 20 m) do stolního PC.

Potřeboval bych v pokoji bezdrátově napojit NB na PC kvůli internetu. Vím že by šlo na půdě do routeru připojit další kabel a ten do NB, ale je to dost daleko.

Jak to mát tedy propojit ? A přes jaké další zařízení ? Díky

Obrázek uživatele Jiří Moos

Vypojte kabel z PC a zapojte ho do routeru s WiFi. Poté z routeru veďte LANku do stolního PC a internet bude fungovat na obojím. :wink:

Obrázek uživatele novomi

To se mi nějak nezdá. A co Notebook ? A z routeru do stolního PC musim nechat stávající kabel, přeci jen to je 20 m s blbou přístupností.

Bych chtěl něco takového, že bych měl u PC přístoj, do kterého by kabel vedl z routeru na půdě, a odtud bych natáhl 1 m kablíku do PC a bezdrátově by to šlo do NB.

Obrázek uživatele novomi

Jo a nebo sem to špatně pochopil. Myslel jste to co jsem psal výše ? Jestli ano, tak bych vás chtěl poprosit, zda byste sem hodil odkaz na ten router jaký je na to potřeba (levnější) jako příklad.

Obrázek uživatele tatik

Internet máte od kyslíků (O2)? Já se snažím vždy odkázat na providera (ideální je lokální). Byl by to problém? Víte jak máte konfigurované připojení?

Obrázek uživatele novomi

No asi máte pravdu, mám lokálního providera. Jen sem něchtěl dávat 850 Kč za hodinu práce. Zdá se mi to dost. Ale pak bych si asi rval vlasy kdybych něco podělal a nakonec zaplatil ještě více. Jen bych tedychtěl vědět jaké zařízení se tam dává.

Obrázek uživatele tatik

Proto, aby Vám připojení fungovalo, jak požadujete, budete potřebovat router s wifi. Předpokládám, že jej nemáte. Předpokládám, že jste v rodinném domku. Proč Vás tedy odkazuji na providera.
Předpokládám, že Vás připojil Váš provider. Pokud je solidní, vykoupí zpět router, který tam máte nyní a dá Vám tam nový. Nový wifi router by mohl mít dosah k notebooku i z půdy. Můžete si přidat kartu do PC (pokud to nezvládá), takže nebudete mít nikde žádné kabely. Já to tak mám a doporučuji. Obecně by Vám doporučil nejvhodnější řešení. A pokud je solidní, nebude chtít peníze za servis, případně plnou sazbu.

Obrázek uživatele Dick

Nevím zda jsem pochopil správně. Na půdě máte router pro příjem internetu přes wifi. Od něho pak vedený LAN kabel do PC.

Koupil bych ještě jeden router s wifi. Kabel co vám vede do pc připojte do WAN portu toho nového routeru, Dalším LAN kabelem propojte LAN port nového routeru a síťovou kartu v PC. Nakonfigurujte nový router dle přiloženého návodu jako AP. Notebook pak připojíte bezdrátové, tedy jestli má wifi kartu, přes nový router. S podrobnějším nastavením, vám můžeme pomoct, ale až budeme vědět, jaký router budete kupovat.

Obrázek uživatele Dick

Ha. Koukám, že jsme s tatikem odpovídali současně a podobně. Tak máte z čeho vybírat. :))

Obrázek uživatele novomi

Notebook přijímá Wifi, tak už tam asi Wifi karta je, ne ? Už bych tam nic připojovat nemusel.

Obrázek uživatele tatik

Snad jen první kousky nepřijímaly wifi. Pokud si koupíte notebook nyní, resp. pár let zpět, už wifi mají všechny. Možné řešení je, že si vyzkoušíte připojení u některého z kamarádů, který má připojen notebook pomocí wifi.

Obrázek uživatele Dick

Jasně. Tak teď už jen ten router, propojit to, nastavit, zabezpečit nově vytvořenou wifi síť a jste tam, kde jste chtěl být. :???:

Obrázek uživatele novomi

Tak díky. Pro vysvětlení mi to stačí. Pak se zase ozvu.

Obrázek uživatele tatik

Nechci se střepávat toho, že bych poradil, ale já mám doma malou wifi síť (bydlím v paneláku). Aby se mi do ní někdo nepřipojil,mám ji nastavenou tak, že musím zadat jméno sítě (to se standartně nezobrazí) a je třeba zadat kódování, které znám jen já.
Tim chci ukázat, že každý provider může mít jiné nastavení a zabezpečení.

Obrázek uživatele chomin

kouknete se na muj prispevek s odkazy na routery:
http://www.pcporadenstvi.cz/node/8240

pokud si nezvolite ani jeden z tech trech, tak se vam pote podivam po jinem routeru. :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.