Ako zosilt Wifi

Ahojte, mam taku otazku? mam doma wifi router a setko ide ako ma, ale potreboval by som nejak zosilit alebo vyslat wifi signal. Ide o to ze byvam na 4.poschodi a v pivnici mam dielnu a kcel by som tam mat wifi. Ako by ste to riesili?
Kabel sa natiahnut neda kvoli susedom (isto to poznate). Mam smerovu antenu ale neviem ci to bude k dacomu, skusal som ju napojit miesto anteny v routri a nasmerovat k dielni ale i ked siet moju som videl a signal bol polovicny nedarilo sa mi napojit na nu, nejaky problem s wifi adapterom vyhodilo. Neviem ci nahodou nieje antena len na prijem signalu to fakt neviem, keby vedel niekto poradit bol by som velmi vdacny :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ideální by byl kabel, i kdyby vedl oknem, po zdi baráku a dole zas dovnitř, protože 4 poschodí je vážně dálka.. Nemám moc přehled o tom, jak tyhle antény fungují, ale ne všechny se dají připojit všude. Počkej až přijde Michal Čížek, ten se v tomhle oboru pohybuje.. Každopádně budeš potřebovat asi silnější anténu, ale stačí, aby ti do signálu vstoupil člověk nebo nábytek, nebo třeba dole někdo zapl televizi a asi bude po signálu. Když použiješ směrovou, tak zase budeš muset být s přístrojem jen na jednom místě..
Pokud taky kouknu na cenu, vyjde tě asi nejlevněji oknem poslat kabel a dole si dát levnější AP router..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak kabel by byl nejideálnější, krásný slovenský jazyk, taky bych chtěl mít dílnu v PIVNICI :)) .
Dosah wifirouteru v zastaveném prostoru cca 15-20m, ve volném prostoru mnohokrát větší, takže pokud bys vystrčil anténu od wifirouteru vodorovně se zemí ven ve 4 patře a dole pod oknem zapl NTB, musíš se připojit.
Připojil bych kabelem nějaký wifirouter u okna, použil např. toto http://it.cestuji.info/slaby-wifi-signal.php


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.