3 pocitace (*VYŘEŠENO*)

Prosim o radu jak mohu pripojit k routeru od o2 jeste dalsi dalsi pocirac ma to tam pouze 2 pripojeni pro PC pak pro telefon a TV ktrerou mam zapojenou. Mam jeste jeden router ale vubec nevim jak se to nastavuje pac kdyz to chci obejit tim ze bych tento druhy router pripojil k routeru od o2 tak net nejde prosim o radu.
K dispozici mam tyto veci: 2x router od o2 1x klasicky router na 4 pocitace

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, nedivím se, že to nejde a myslím že to ani nepůjde nijak nastavit. Router od providera je již tak nastaven, aby nešlo k němu připojit další zařízení, proto je lepší varianta wifi routeru.
Teoreticky by šlo, pokud modem podporuje rozhraní USB, připojit si na jeden počítač modem a z něho vést kabel do routeru a z routeru jej pak rozvádět do dalších pc, ale náš problém to zatím neřeší. Ještě se nad tím zamyslím a počkáme, jestli někdo nebude mít nějaký nápad.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Kdysi jsem připojoval celou síť na ADSL modem od tehdy ještě Telecomu. Tam byla podmínka, že IP adresa musela být přesně zadaná ( její hodnota byla napsána v přiloženém návodu). Takže jsme to udělali tak, že jsme si koupili 386 (malá spotřeba energie) a nastavili proxy. Ostatní PC jsme připojili přes proxy. Nevím, jak se konfiguruje nyní, ale možná vám to pomůže. Ještě něco : bylo potřeba zadat 2 IP adresy. Jedna, kterou chtěl ADSL modem adruhou proto, aby se viděly PC v síti. To se dá obejít instalací 2 karet. Jinak se dá i nastavit 2 IP adresy na 1 kartu.

Obrázek uživatele Apofis

Ono se me to nepodarilo spojit tak sem do routeru od o2 zapojil switch kterej me stal cca 200 a vse jede OK

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zrovna jsem se o tom bavil s kolegou ... :-)
Nestačili jsme vám to sem napsat.
Paráda, zlaté switch ... :-)
Díky moc za odpověď.

LOCK a přesun do správné sekce!