Tomáš Bohuněk na blogu PCPoradenství.cz

Mají 3D technologie šanci?

Avatar uživatele

3D technologie zažívají obrovský boom: každý chce hrát počítačové hry ve 3D, sledovat 3D filmy v kině, do prodeje se dostávají i levnější 3D televizory. Je ale opravdu o co stát? Dlouho jsem si chtěl 3D vyzkoušet na vlastní oči, až jsem nedávno viděl video natočené přímo pro potřeby 3D projekce pomocí nVidia 3D Vision – zatím asi nejrozšířenější technologie. Video, kde před kamerou smykovalo závodní auto, bylo velmi působivé, 3D efekt byl více než jasný. Ale až moc. To mne přimělo zamyslet se nad 3D technologií obecně.

ATi vs nVidia v roce 2010: Vybíráme si tu správnou grafickou kartu!

Avatar uživatele

Možná si ještě vzpomínáte na můj poslední článek o AMD a Intelu; tento článek bude podobný, i když de facto o něčem jiném.

Jaký si vybrat procesor aneb AMD vs. Intel

Avatar uživatele

Stejně jako David a Goliáš kdysi, soupeří AMD a Intel dnes. Proč tomu ale tak je, na to se nyní podíváme; z mých doporučení je sice velice dobře patrný můj osobní postoj k oběma společnostem, ale nyní se na situaci podíváme bez zbytečných růžových brýlí, které si nasazují profesionální české i zahraniční servery, a řekneme si, jak to ve skutečnosti je.

Stahujte videa a hudbu kdykoliv, kdekoliv a odkudkoliv!

Avatar uživatele

V poslední době jsem se dlouho marně snažil najít nějaký program, který by mi stahl video ze stream.cz (ani vDownloader nepomohl), ale dnes mě napadla šílenost..

Uvědomil jsem si, včem spočíval můj problém s cache (Opera z ní načítala kdy mohla a ne vždy zobrazila skutečné zprávy na webu) a uvědomil si, k čemu cache vlastně slouží..

Pozor na ForceWare 191.**

Avatar uživatele

Internetem se začíná šířit zatím nepotvrzený poplach o problémových ovladačích na grafické karty nVidia..

TeamViewer: ukážu ti to!

Avatar uživatele

Dnes jsem se rozhodl, že Vám povím něco o jednom velmi užitečném prográmku, na který mě navedl kamarád, když jasem to právě potřeboval..

Hijack This – užitečná utilita

Avatar uživatele

Zdravím vás u dalšího blogu, tentokrát spíše návodového typu. Stále častěji se na poradně objevují dotazy typu co vypnout, abych zrychlil počítač a podobně. Dnes si tedy povíme, co všechno tento prográmek o velikosti necelého 1MB dovede.

DMA na PIO aneb co s nehorázně zpomaleným počítačem?

Avatar uživatele

Zdravím všechny,
tento můj poslední příspěvek je jakás takás odpověď na dotazy, proč jde počítač najednou celej až tak moc pomalu, že se zapíná několik minut..

Vše způsobuje změna diskového režimu z DMA na PIO.. jednoduše se projevuje tím, že počítač se zapíná někdy i minuty, vypalování trvá hodiny a procesor jede stále na max.

Jak postupovat při koupi nového PC

Avatar uživatele

Opět jsem tu s dalším pomocníkem, tentokrát pro ty, kteří chtějí nový počítač, nebo ti, jejichž počítač už nemělo cenu upgradovat.

Opět je tu několik základních bodů:
1.bod - K jakému účelu bude PC sloužit?
- Kancelářské PC - většinou jen na internet, občas film
- Pracovní stanice - hlavně na Office a 3D grafické apliakce (3DS, Blender, CAD)

Jak postupovat při tuningu staršího pc

Avatar uživatele

Tento článek bude užitečný každému, kdo bude chtít nebo chce upravit starší stroj, protože mu už nestačí.

1. bod - má to cenu?

Revoluce v herním průmyslu aneb nVIDIA zavádí podporu počítání fyziky PhysX

Avatar uživatele

Opět zdravím všechny hráče, v minulém článku jsem chválil spíše ATI, teď je řada na nVIDII, ta nám sice herním výkonem moc radosti neudělala, ale zato přinesla novinku v podobě počítání fyziky přímo na grafické kartě, tím se tedy tato technologie stává dostupnější pro hráče, kteří neměli dost financí na to, přikupovat samostatnou fyzikální kartu, navíc, j

ATI vs. nVIDIA aneb karta se obrací

Avatar uživatele

Zdravím všechny přívržence počítačových her, konečně přichází Vaše - naše chvíle, konečně vyhrává ten levnější! Ano, je to tak! Nevěříte?